Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/05/2008

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον Αλφα 98,9 και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου δήλωσε, μεταξύ των άλλων, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις:

Για τις αγωγές του κ. Βγενόπουλου

«Είναι ανησυχητική και επικίνδυνη αυτή η πρακτική που κλιμακώνεται και είναι πρωτοφανής. Εγώ περίμενα ότι ο κ Βγενόπουλος μετά την αγωγή εναντίον του Τσίπρα, αν όχι να ζητήσει συγγνώμη, τουλάχιστον να αποσύρει την αγωγή σιωπηλά. Αντί γι αυτό, αυτός ο κύριος κλιμακώνει και το ερώτημα είναι, από πού αποθρασύνεται και τολμά να ποινικοποιεί το δικαίωμα στην πολιτική κριτική. Ο κ. Βγενόπουλος είναι ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μιας άπληστης και αρπακτικής μερίδας του κεφαλαίου που κινείται με αεριτζίδικο τρόπο. Ο κ. Βγενόπουλος δεν ήταν αποδεκτός από την κυβέρνηση της Ν.Δ ως εταίρος κατά δήλωση Αλογοσκούφη στον ΟΤΕ. Μήπως είναι κρυφά συνεταιράκια;

Ο κ. Βγενόπουλος πούλησε στους Γερμανούς 26 ευρώ την μετοχή του ΟΤΕ την ημέρα που έκανε η μετοχή 18 ευρώ στο χρηματιστήριο. Ή οι Γερμανοί είναι ηλίθιοι και δίνουν 35% παραπάνω από την χρηματιστηριακή αξία της μετοχής ή όταν αγόραζαν από το Βγενόπουλο χαρίζοντας του υπερκέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, είχαν την διαβεβαίωση από την κυβέρνηση της Ν.Δ ότι μετά θα αγοράσουν κοψοχρονιά με 440 εκατ. ευρώ και το μάνατζμεντ.»

Η πολιτική της ΝΔ για τον ΟΤΕ

«Το ερώτημα για τη Ν.Δ είναι το εξής: Αν πουλάει το μάνατζμεντ του ΟΤΕ για 440 εκατ. ευρώ τότε γιατί έδωσε 1,6 δις ευρώ πριν ένα χρόνο για να αγοράσει 400 μαγαζιά της εταιρείας Γερμανός; Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο γιατί πουλάει στους Γερμανούς το μάνατζμεντ μιας εταιρείας που πέρσι είχε ετήσια κέρδη 663 εκατ. ευρώ. Που δικαιολογείται μια κυβέρνηση να αγοράζει πανάκριβα το λιανεμπόριο και να πουλάει όσο-όσο το χονδρεμπόριο;»

To Γραφείο Τύπου