Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα το ζήτημα της προγραμματικής προετοιμασίας και τα πρώτα βήματα της υλοποίησης των αποφάσεων της τελευταίας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για τα ΜΜΕ του κόμματος.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο χαρακτήρας του προγραμματικού πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ και οι τρόποι συμβολής του ΣΥΝ σε αυτό. Εκτιμήθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για τη διαμόρφωση απαντήσεων στα άμεσα εκρηκτικά προβλήματα, οι οποιες θα αποτελέσουν πόλο συσπείρωσης, διαμορφώνοντας πλατιές κοινωνικές συμμαχίες. Το προγραμματικό πλαίσιο πρέπει να εντάσσεται σε μια κατεύθυνση ριζικών αλλαγών και μετασχηματισμού στην ελληνική κοινωνία, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πορείας που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ως προς τη διαδικασία, θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κόμματος (τμήματα και οργανώσεις), συμβάλλοντας τόσο με τις επεξεργασίες τους σε επιμέρους θέματα, όσο και με τις απόψεις τους στη γενική κατεύθυνση του προγράμματος.

Για την ανασυγκρότηση των ΜΜΕ, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε κατά πλειοψηφία: α) να προτείνει στα Δ.Σ. του σταθμού και της εφημερίδας τη συγχώνευση των δύο εταιρειών σε μία ενιαία δομή, με στόχο την καλύτερη οργάνωση, διαχείριση και εκπόνηση στρατηγικής στο χώρο των ΜΜΕ και β) να ζητήσει να τεθούν όλα τα στελέχη με θέσεις ευθύνης στα ΜΜΕ στη διάθεση της νέας προσπάθειας.

Το επόμενο διάστημα, εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί με τα Δ.Σ. και τις συνελεύσεις των εργαζομένων, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επόμενες απαιτούμενες κινήσεις.   

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού