Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/08/2008

Δήλωση του Κ. Μαρματάκη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για ελεύθερη οπλοφορία των υπαλλήλων security και τον θάνατο του 20χρονου στην Μύκονο

«Η τραγική σύμπτωση, η δολοφονία του εικοσάχρονου Αυστραλού από μπράβους-φύλακες ιδιωτικής επιχείρησης να συμβεί ελάχιστες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας και την ελεύθερη οπλοφορία των υπαλλήλων των ιδιωτικών εταιρειών security, παίρνει χαρακτηριστικά βαθύτατου συμβολισμού.

Σε συνδυασμό με το γεγονός της μη προφυλάκισης των 3 από τους εμπλεκόμενους στο εγκληματικό γεγονός, πρέπει να οδηγήσει την κυβέρνηση στην ολοκληρωτική αναθεώρηση των απόψεων της για τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας και των φαινομένων εγκληματικότητας. Να κάνει αποδεκτές τις θέσεις της Αριστεράς, να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο και να πάρει μέτρα ενάντια στην ασύδοτη δράση των γνωστών κυκλωμάτων της νύχτας που λυμαίνονται το χώρο της μαζικής διασκέδασης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, αναλαμβάνει την απόλυτη ηθική -και όχι μόνο- ευθύνη για ότι τυχόν συμβεί».

To Γραφείο Τύπου