Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/09/2008

Στην Κομισιόν η εγκατάσταση μονάδας σκυροδέματος στην Αίγινα || Ερώτηση-παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δ.Παπαδημούλη

Με ερώτησή-παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης φέρνει στην Κομισιόν τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων στην Αίγινα για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας σκυροδέματος μέσα σε ρέμα στην Αίγινα. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Δήμα να ελέγξει εάν το έργο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς υπάρχουν έντονες ενστάσεις για κίνδυνο ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα και σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής σκυροδέματος μέσα σε ρέμα, στη θέση Σκοτεινή Αίγινας έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, οι οποίο έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας ακύρωση του έργου, αφού, όπως υποστηρίζουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού. Η μονάδα σκυροδέματος εξακολουθεί να λειτουργεί, παρότι επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε στις 26 Ιουνίου την αναστολή της λειτουργίας της.

Ερωτάται η Επιτροπή: Γνωρίζει το θέμα; Έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για το ζήτημα; Μπορεί να βεβαιώσει ότι το έργο είναι σύμφωνο με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία;»

To Γραφείο Τύπου