Είναι γνωστή σε όλους η επί μήνες αρνητική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Δράμας και η οποία συνεχίζεται λόγω κακής λειτουργίας του που οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η απάντηση σε ερώτησή μας (αρ.7731/4.3.08) σχετικά με το θέμα αυτό αποδείχθηκε εκτός πραγματικότητας αφού υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν σημαντικά κενά λόγω των προσλήψεων που έχουν δρομολογηθεί και τόνιζε ότι το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται πλήρως όχι μόνο στις αυξανόμενες ανάγκες του νομού αλλά και σε αυτές των όμορων νομών (Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης).
Στην πορεία προέκυψε η κακή λειτουργία του φαρμακείου του ίδιου νοσοκομείου, λόγω μετακίνησης της μοναδικής φαρμακοποιού σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και της μονάδας τεχνητού νεφρού λόγω παλαιότητας της, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή των ασθενών. Και για το θέμα αυτό καταθέσαμε Επίκαιρη Ερώτηση (αρ.1115/23.6.08) αλλά το οποίο υποτιμήθηκε ηθελημένα από τον Υπουργό και γιʼ αυτό αναγκαστήκαμε να την επαναφέρουμε (9/3.7.08), διότι στο μεταξύ το πρόβλημα αντί να λυθεί, επιδεινώθηκε!
Η απάντηση και την δεύτερη φορά ήταν ανάλογη της πρώτης, δηλαδή ότι όλα λειτουργούν άψογα. Οι απαντήσεις και διαβεβαιώσεις του κ. Υφυπουργού ήταν όμως όλες εκτός πραγματικότητας, αφού από τις 25-9-08 έφυγε η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας κ. Δημοπούλου Παρασκευή. Στην θέση της έγινε διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής και Διευθυντής Τομέα κ. Κύρτσης Πέτρος. Παρʼ όλα αυτά το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
• Θα προχωρήσει στην επαρκή στελέχωση του Φαρμακείου, ώστε να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες του Νοσοκομείου;
• Με ποιες άμεσες ενέργειες θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αν σκοπεύει να συμπληρώσει τα κενά που ήδη υπάρχουν;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου