Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/10/2008

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, παραβρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση των τραπεζικών ή επιχειρηματικών κερδών και όχι για την υγεία των πολιτών. Είναι μια κυβέρνηση ανθυγιεινή και επικίνδυνη και πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό.

Θεωρούμε απαράδεκτο, την ίδια στιγμή που δίνονται 28 δις στους τραπεζίτες και μεγάλες αυξήσεις στις αμοιβές των κυβερνητικών «ημετέρων» στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, να μην διασφαλίζονται από την κυβέρνηση οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για προσλήψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, διοικητικού ή οικονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να μένουν απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες του υπόλοιπου προσωπικού του Αττικού Νοσοκομείου από τον περασμένο Απρίλη και να μην εντάσσονται οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Είναι απαράδεκτο και αντικοινωνικό η κυβέρνηση να σμπαραλιάζει το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό τον τομέα.

Είναι τώρα αναγκαία μια άλλη πολιτική που θα βάζει στο επίκεντρό της την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των πολιτών και όχι την αύξηση των επιχειρηματικών και τραπεζικών κερδών.

To Γραφείο Τύπου