Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/11/2008

Δήλωση Προέδρου ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του σε σχολείο στη Γκράβα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα το 40 Λύκειο Γκράβας και αμέσως μετά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την δυνατότητα να επισκεφθούμε το 40ο Λύκειο στην Γκράβα και να δούμε από κοντά τις συνθήκες, όπου οι μαθητές αναγκάζονται να στοιβάζονται σε αίθουσες που είναι ακατάλληλες προκειμένου να παράσχουν ασφάλεια στους μαθητές.

Είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά τις συνθήκες όπου πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία και να βγάλουμε το συμπέρασμα, ότι αν κάτι σε αυτήν την χώρα πρέπει να αλλάξει, να αναβαθμιστεί, να ανασυγκροτηθεί, αυτό είναι το σύστημα της Παιδείας μας.

Η Παιδεία πρέπει να αποτελέσει σημαντική προτεραιότητα.  Με την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης από την πρωτοβάθμια ως την τριτοβάθμια, με στόχο την παροχή γνώσης και ποιότητας σε όλους τους έλληνες πολίτες. Με την  προσπάθεια να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στην παρεχόμενη μόρφωση προς τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κονδύλια και μέσα σε μια νύχτα να δίνονται 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να μην έχουμε την δυνατότητα να αυξήσουμε τις δαπάνες προκειμένου να παρέχουμε γνώση αντάξια των απαιτήσεων και των αναγκών που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν να ανοίγουμε την πόρτα στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, στην «παρα-παιδεία», στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά σχολεία και να απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Σʼ αυτήν την κατρακύλα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέρμα.»

To Γραφείο Τύπου