Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/11/2008

Αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών

Ερώτηση Γρ.Ψαριανού προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Με την 7855/10.10.2008 ερώτηση μας υπενθυμίζαμε στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων ότι ο Συνήγορος του Πολίτη και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πρότειναν στο Υπουργείο, την απαλοιφή της αναγραφής του θρησκεύματος του μαθητή στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και ζητούσαμε να μας απαντήσει:

«σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί άμεσα ώστε να απαλειφτεί το πεδίο αναγραφής θρησκεύματος από τα σχετικά έντυπα».

Στην απάντηση του το Υπουργείο μας γνωρίζει τα ακόλουθα:

Αναφορικά με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο τίτλος σπουδών που χορήγει το Δημοτικό Σχολείο καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ.201/98 (ΦΕΚ 161/98, τ.Α΄) ως εξής: «Τίτλος Σπουδών (για ΣΤ΄ τάξη, υποδ. 7), σε ανοιχτό γαλάζιο χρώμα».

Οι Απολυτήριοι Τίτλοι του Γυμνασίου εκδίδονται σύμφωνα με την αρ. 233.1/6/Γ2/2058/9-5-1986 Υ.Α., ενώ αντίστοιχα του Ενιαίου Λυκείου εκδίδονται σύμφωνα με την αρ. Γ2/7071/24-12-98 Υ.Α.

Επειδή, προφανώς λόγω παρερμηνείας, ο κ. Υπουργός μας απαντά μόνο για το εικαστικό μέρος του θέματος (ανοιχτό γαλάζιο), το οποίο φυσικά και μας ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι το πρωτεύον,

Ερωτάται  ο  κ.  Υπουργός,

Αν προτίθεται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να απαλειφτεί άμεσα το πεδίο αναγραφής θρησκεύματος από τους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης;

Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός