Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/11/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡ. ΤΥΠΟΥΣΥΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για αύξηση  του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου τον Σεπτέμβριο κατά 8,8%, το Γραφείο Τύπου τονίζει:

Η αύξηση κατά 8,8% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου το μήνα Σεπτέμβριο αποτυπώνει την παθογένεια του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Ενός μοντέλου που υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και γέννησε μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.

Το στρεβλό και ανίσχυρο ελληνικό παραγωγικό μοντέλο, σε συνδυασμό με την ογκούμενη διεθνή οικονομική κρίση, προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον για την ελληνική οικονομία και την πλειοψηφία των πολιτών.

Σήμερα απαιτούνται βαθιές τομές και αλλαγή πορείας στην οικονομία της χώρας. Σε αυτή τη νέα πορεία δεσπόζουσα θέση θα πρέπει να κατέχει ο δημόσιος τομέας, η προστασία της εργασίας και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.

Οι σημερινές ανάγκες απαιτούν νέους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς. Σε αυτό τον αγώνα για την αλλαγή των συσχετισμών πρωτοστατεί ο ΣΥΝ μαζί με τους κοινωνικά αδύνατους, τους αποκλεισμένους, τους νέους και τους εργαζόμενους.

To Γραφείο Τύπου