Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/11/2008

Καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης διορισμού για επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών

Σύμφωνα με την υπʼ αριθμ. 2Γ/2007 (ΦΕΚ 462/τ.ΑΣΕΠ/30.11.07) προκήρυξη του ΑΣΕΠ,  τον Μάρτιο του 2008 πραγματοποιήθηκε γραπτός διαγωνισμός για πλήρωση θέσεων 70 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και 19 αερολιμενικών ΠΕ1.

Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων δημοσιεύθηκαν στο υπʼ αριθμ. 717/Γ/4.8.2008 ΦΕΚ, και οι διοριστέοι κλήθηκαν με έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της σχετικής απόφασης διορισμού τους.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών έχει ολοκληρωθεί, η υπογραφή της ανωτέρω απόφασης εκκρεμεί αδικαιολόγητα, ενώ οι  διοριστέοι  παραμένουν άνεργοι, αναμένοντας καθημερινά την ειδοποίηση για ανάληψη υπηρεσίας.

Με δεδομένο ότι:

•    Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό  στα αεροδρόμια δημιουργούν  σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων,

•     Οι διοριστέοι  υποβάλλονται σε 6μηνη εκπαίδευση και ενδεχόμενη καθυστέρηση του διορισμού τους θα επιφέρει νέα προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων και μάλιστα , σε περίοδο αιχμής,

•    Έχει ήδη παρέλθει το τρίμηνο που προβλέπεται για διορισμό, μετά τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να προβούν στην άμεση έκδοση της απόφασης  διορισμού  των ανωτέρω διοριστέων  ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και αερολιμενικών ΠΕ1.

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης