Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/05/2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες, νέοι και νέες,

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ΜΝΗΜΗΣ - ΤΙΜΗΣ - ΑΓΩΝΩΝ για μια κοινωνία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΙΣΟΤΗΤΑΣ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

Ο φετινός γιορτασμός θα γίνει μέσα στις δύσκολες διεθνείς συνθήκες, που έχει διαμορφώσει η πολιτική του διαρκούς προληπτικού πολέμου των ΗΠΑ και των «προθύμων συμμάχων τους», όπως αυτή εκφράζεται μέσα από:

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες, νέοι και νέες,

Οι δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς στην Ευρώπη μέσα από τα εργατικά συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς συγκρούονται με τις δυνάμεις του Κεφαλαίου, του Ατλαντισμού και του Νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχούν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Γαλλία αποτελεί το πιο κλασσικό παράδειγμα αυτής της σύγκρουσης και δείχνει το δρόμο της νίκης σε όλη την Ευρώπη. Όπως επίσης και οι δυνάμεις της Αριστεράς στις χώρες της Λατινικής Αμερικής με τις επιτυχίες τους δίνουν ελπίδες στις εκμεταλλευόμενες τάξεις σε όλο τον κόσμο.

Τα αιτήματα - οράματα - στρατηγικές:

κερδίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και αυτά θα εκφραστούν στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ, στην Αθήνα, 4-7 Μάη.

Στη χώρα μας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να κρατάει το «ρόπαλο» και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συναινεί στους στρατηγικούς στόχους του νεοφιλελευθερισμού, όπως έδειξε και η πρόσφατη συναίνεσή τους για τις εξευτελιστικές αυξήσεις που δόθηκαν στους κατώτερους μισθούς, ο κόσμος της εργασίας δέχεται βαριά πλήγματα σε ότι αφορά:

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ο κόσμος της εργασίας και του πολιτισμού, τα κοινωνικά κινήματα, αντιστέκονται στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Οι αγώνες των ναυτεργατών, τραπεζοϋπαλλήλων, εργατών και υπαλλήλων στα εργοστάσια που έκλεισαν ή κλείνουν, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στην παιδεία και στην υγεία είναι ισχυρές παρακαταθήκες, για την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες, νέοι και νέες,

Ο ΣΥΝ απευθύνει προσκλητήριο μάχης προς όλους και όλες για:

Για να προωθηθούν αυτοί οι στόχοι ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ:

Η 1η ΜΑΗ ας γίνει το έναυσμα για νέους σημαντικούς κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ - ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ - ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η νίκη των ενωμένων εργατών, φοιτητών, μαθητών στη Γαλλία ενάντια στον αντεργατικό νόμο για την απασχόληση των νέων αποδεικνύει, ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ανίκητος.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού