Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/05/2006

Κατάργηση των Υπερνομαρχιών

Ο Δ. Χατζησωκράτης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μιλώντας στην ΝΕΤ105,8 στην εκπομπή των Λυριτζή -Οικονόμου σχετικά με την επιλογή της υποψηφιότητας ΓκιούλΜπεγιάζ Καραχασάν, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

« Για την υπερνομαρχία Δράμας- Καβάλας -Ξάνθης ο ΣΥΝ έχει κάνει την αυτοδιοικητική του επιλογή την οποία στηρίζουμε σταθερά.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή της ΓκιούλΜπεγιάζ Καραχασάν αποτελεί αναμφισβήτητα μια ριζοσπαστική κίνηση.

Πομάκα, μουσουλμάνα και γυναίκα υποψήφια επικεφαλής ενός θεσμού που επινοήθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ακριβώς για να αποκλείσει την πιθανότητα να αναδειχθεί στις Νομαρχίες Ξάνθης και Ροδόπης νομάρχης από την μειονότητα, όπως και να έχουν τα πράγματα, αποτελεί μια κίνηση ρήξης με το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα πλέον, αφού η ηγεσία του κόμματος που εφηύρε τον θεσμό εμπράκτως εμφανίζεται ότι θέλει να τον ξεπεράσει, ποιος ο λόγος να διατηρείται; Θεωρώ ως απολύτως αναγκαίο, τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, να επιδιώξουν την κατάργησή των Υπερνομαρχιών. Η δέσμευση και το βάρος της κατάργησης οπωσδήποτε αφορά πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου