Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/01/2009

Δήλωση Β.Αποστόλου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Στα πλαίσια της παρουσίας του ΣΥΝ στις αγροτικές κινητοποίησες, το μέλος της ΠΓ και πρώην Βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου, επισκέφτηκε τους αγρότες Φθιώτιδας και Βοιωτίας που έχουν συγκεντρωθεί στην Αλαμάνα, στην Τιθορέα και στο Κάστρο.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες είπε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Ο ΣΥΝ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είναι μια μάχη επιβίωσης ολόκληρου του αγροτικού χώρου.

Βέβαια η κατάσταση δεν προέκυψε μόνο ως αποτέλεσμα της έλλειψης συγκεκριμένης στρατηγικής στον χώρο, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως συνέπεια, τόσο των στρεβλώσεων που παρουσιάζει η εμπορία των αγροτικών προϊόντων και εφοδίων, όσο και της μείωσης των κοινοτικών ενισχύσεων από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Μπροστά σʼ αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση της ΝΔ, δια του Πρωθυπουργού και των 33 Βουλευτών της (ο αρμόδιος Υπουργός ξεκίνησε τη νέα του θητεία με το «δικαίωμα της αγρανάπαυσης») και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, δια του Προέδρου της, επιδίδονται σε προσεγγίσεις που δείχνουν ότι δεν έχουν συλλάβει, ούτε το μέγεθος της κρίσης που μαστίζει την ελληνική γεωργία σήμερα, ούτε τις επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Για το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μία ορθολογική προσέγγιση οφείλει όχι μόνο να συμβάλλει στην έστω και πρόσκαιρη βελτίωση των συνθηκών επιβίωσης των αγροτών, αλλά και στην αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων της ελληνικής γεωργίας. Ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να παρέχει τα ελάχιστα που είναι:

1.    Η άμεση ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

2.    Η συνέχεια της αγροτικής δραστηριότητας.

3.    Η λήψη πρόσθετων μέτρων για τη κοινωνική στήριξη της υπαίθρου.»

To Γραφείο Τύπου