Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ Άλφα 98,9 (Μπ. Παπαπαναγιώτου) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:
"Υπήρξαν πέντε συγκεκριμένες προτάσεις από τον Α. Αλαβάνο για να διαμορφωθεί μια προοδευτική παρέμβαση σε συγκεκριμένα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής που επηρεάζουν καθοριστικά την τσέπη των Ελλήνων και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου υπάρχει έως τώρα αμηχανία και αποφυγή δέσμευσης. Δεν βλέπω συγκεκριμένες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τί θα γίνει με τον Μπαρόζο; Αυτός ο τύπος είναι επικίνδυνος, νεοφιλελεύθερος και λίγος. Είναι αποτυχημένος και ακατάλληλος για τις συνθήκες κρίσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλει να είναι και πάλι Πρόεδρος της Κομισιόν. Τι λέει γιʼ αυτό το θέμα ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι απλώς επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; Η Ευρωπαϊκή Αριστερά λέει όχι. Πρέπει να βρούμε άλλη λύση. Οι Πράσινοι λένε το ίδιο. Ορισμένοι Σοσιαλιστές, όπως ο Μπράουν, ο Θαπατέρο –ο Θεός να τους κάνει Σοσιαλιστές- λένε «ναι». Ο Γ. Παπανδρέου τι λέει;"
"Είναι ένας «κορσές» που φτιάχτηκε σε εποχές υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Ο νομπελίστας κ. Κρούγκμαν το αποκάλεσε "ανόητο", ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Πρόντι το αποκάλεσε "ηλίθιο". Αυτός ο «κορσές» πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο Σύμφωνο. Σʼ αυτό το θέμα η θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ξεκινάει από την υποστήριξη του Συμφώνου Σταθερότητας και φτάνει σε θεωρίες περί χαλάρωσης και ελαστικής ερμηνείας, ενώ χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό που να δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Προσθέστε σʼ αυτό το θέμα αυτό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπου μετά το 2013 ορισμένοι θέλουν την επανεθνικοποίησή της, πράγμα που θα ήταν πολύ επιζήμιο για την Ελλάδα."
"Τα περιθώρια κοινής δράσης θα φανούν από την απάντηση που θα δώσει ο Γ. Παπανδρέου και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σʼ αυτές τις προτάσεις- προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα φανούν από το πόσο θα πυκνώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες από την πλευρά μας. Σχετικές πρωτοβουλίες πάντα υπήρχαν στην ατζέντα μας, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να ήταν πιο πυκνές. Να είμαστε πιο επιθετικά ενωτικοί και να κερδίζουμε, παρά να είμαστε φοβικοί, αρνητικοί και να χάνουμε."
To Γραφείο Τύπου