Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/06/2006

Συμπαράσταση ΣΥΝ στην καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας για το Νταρφούρ

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Την συμπαράσταση του ΣΥΝ στην καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας για το Νταρφούρ δήλωσε ο υπεύθυνος της Π.Γ. του κόμματος για την εξωτερική πολιτική Πάνος Τριγάζης, υπογράφοντας την σχετική έκκληση που μέλη της οργάνωσης διακινούσαν σήμερα στο Σύνταγμα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Με την ευκαιρία αυτή, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η ειρήνη ματώνει και τα ανθρώπινα δικαιώματα συνθλίβονται σε πολλές περιοχές της γης. Στο Νταρφούρ έχει τελεστεί μια μεγάλη σφαγή σε βάρος αμάχων και σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταστεί πρόσφυγες, μεγάλο μέρος των οποίων έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες. Τώρα οι επιδρομές των παραστρατιωτικών επεκτείνονται στο Ανατολικό Τσαντ, που κινδυνεύει να γίνει δεύτερο Νταρφούρ.

Παιχνίδια επιρροής των ισχυρών δεν επέτρεψαν την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης για την αποτροπή ή τουλάχιστον τον περιορισμό της συνεχιζόμενης τραγωδίας.

Οι δύο αυτοί οργανισμοί, με τη συνδρομή μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία, μπορούν και πρέπει να εγγυηθούν διαδικασίες ειρήνης με δικαιοσύνη και αποκατάστασης όλων των προσφύγων. Επείγουν αυτές οι διαδικασίες και οφείλουμε να τις στηρίξουμε έμπρακτα στο εθνικό και στο ευρωπαϊκό επίπεδο.».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου