Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/04/2009

Δηλώσεις Δημήτρη Στρατούλη για την επίσκεψη των υπουργών Απασχόλησης Ελλάδας και Βουλγαρίας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Σχετικά με την επίσκεψη των υπουργών Απασχόλησης Ελλάδας και Βουλγαρίας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, έκανε την εξής δήλωση:

Είναι πολύ θλιβερό εκπρόσωπος της κυβέρνησης να επισκέπτεται την αγωνίστρια συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα αφού πέρασαν σχεδόν τέσσερις ολόκληροι μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον της και μάλιστα «για τα μάτια του κόσμου», εξαιτίας της επίσκεψης της Βουλγάρας Υπουργού Απασχόλησης.

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, όπως και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που ο πρόεδρός του είχε κάνει μια ανάλογη καθυστερημένη επίσκεψη, είναι καθαρά υποκριτικό από τη στιγμή που αφήνουν άθικτο το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., και το οποίο επιτρέπει την απασχόληση μέσω εργολαβικών ή υπεργολαβικών εταιρειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής ενέργειας ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, να καταργηθεί το δουλεμπόριο των εργολαβιών και να μετατραπούν οι επισφαλείς και ελαστικές μορφές απασχόλησης σε θέσεις εργασίας πλήρους, ποιοτικής και σταθερής απασχόλησης.

To Γραφείο Τύπου