• «Αν η κρίση αξιοποιηθεί για μείωση των μισθών και μαζικές απολύσεις, τότε το αποτέλεσμα θα είναι, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, μια νέα ακόμη πιο μεγάλη κρίση, κρίση υπερπαραγωγής αυτή τη φορά».
• Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας φοροεπιδρομής μετά τις Ευρωεκλογές, ο Γ. Δραγασάκης, παρουσίασε στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία οι φόροι που πλήρωσαν οι μισθωτοί και τα άλλα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν από 5,6 δις ευρώ το 2004 στα 11 δις ευρώ το 2008. Αντίθετα οι ανώνυμες εταιρείες και τα άλλα νομικά πρόσωπα πλήρωσαν το 2004 4,7 δις ευρώ (4,775 εκ. ευρώ) και το 2008 κατά τι λιγότερο και συγκεκριμένα 4,705 εκ. ευρώ.
• «Εάν», σχολίασε ο Γ. Δραγασάκης, «οι Τράπεζες και οι άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις πλήρωναν τους ίδιους φόρους όπως και οι μισθωτοί, τότε στα δημόσια ταμεία θα υπήρχαν 5 δις ευρώ επιπλέον και επομένως δε θα υπήρχε ούτε έλλειμμα ούτε ανάγκη λήψης νέων μέτρων».
• «Ακριβώς γιʼ αυτό», τόνισε ο Γ. Δραγασάκης, «η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να επιβάλει κανένα νέο φόρο σε βάρος των μισθωτών και των λαϊκών στρωμάτων. Εκείνο που έχει νόημα να κάνει είναι να παρουσιάσει μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα ανακατανέμει τα φορολογικά βάρη έτσι ώστε να πληρώσουν επιτέλους όσοι ευνοήθηκαν από την πολιτική της και φοροαποφεύγουν ή φοροδιαφεύγουν».
Πίνακας: Κατανομή άμεσης φορολογίας ετών 2004-2008