Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/07/2006

Πίσω και από τους G8 η θέση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Σχετικά με τη θέση της χθεσινής συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Μεσανατολικό, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος Πάνος Τριγάζης δήλωσε:

Η ΕΕ απέτυχε για μια ακόμη φορά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών για τη Μεσανατολική τραγωδία είναι πίσω και από την θέση της Συνόδου των G8. Την ώρα που η κυβέρνηση Μπους εμπόδιζε τη λήψη απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ υιοθέτησε στάση "πόντιου πιλάτου" και δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία για την ειρήνη.

Δυστυχώς, δεν υπήρξαν ούτε από την πλευρά της Ελλάδας προτάσεις σε διαφορετική κατεύθυνση, παρότι η χώρα μας έχει και ιδιαίτερους λόγους να ανησυχεί για τις επιπτώσεις από την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Μ.Ανατολή.

Η ωμή καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και η απαξίωση των αρχών του ΟΗΕ, που επικαλούμαστε και για τα εθνικά μας θέματα, υπαγορεύει μια σαφή θέση καταδίκης της Ισραηλινής επιθετικότητας και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ειρηνική λύση των προβλημάτων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου