Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/10/2009

Συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» στους Ν. Σβέρκο & Β. Καραγιώργο για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα

•    Γεια σας κε Δραγασάκη. Πλησιάζει η ημέρα των εκλογών. να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό της προεκλογικής περιόδου και ό,τι ακούσαμε όλη αυτή την περίοδο, αλλά και το τι ακούμε αυτές τις τελευταίες ημέρες. Να ξεκινήσουμε από τη Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι αν δει κανείς τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη Γερμανία και την Πορτογαλία αλλά και γενικότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης δύσκολα βρίσκει κανείς κάποιο δεξιό, νεοφιλελεύθερο πολιτικό που να εκφράζει και να λέει τις θέσεις αυτές που έλεγε ο κ. Καραμανλής. Υπάρχει κάποιος άλλος νεοφιλελεύθερος, κεντροδεξιός ηγέτης που να λέει τα ίδια με τον κ. Καραμανλή;

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να διακρίνουμε τις εξής κατευθύνσεις:

Η μια λογική είναι έξοδος από την κρίση μέσω δανεισμού, αυτό πρότεινε και χθες ο κ. Σαρκοζί.

Η δεύτερη λογική είναι διέξοδος από την κρίση μέσω φοροαπαλλαγών όπως εξαγγέλλει η κυρία Μέρκελ, στη Γερμανία, λύση βεβαίως που σημαίνει και συμπίεση του κοινωνικού κράτους.

Και η τρίτη λογική είναι αυτό που είπε ο κ. Καραμανλής που κανείς πραγματικά δεν το προτείνει ως λύση στη φάση της κρίσης. Μετά βέβαια, μόλις η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, αυτά τα προγράμματα σκληρής λιτότητας θα εμφανιστούν σε πολλές χώρες, ως μέσο πια για την άνοδο της κερδοφορίας.

Αυτό που πρότεινε ο κ. Καραμανλής για να εφαρμοστεί, σε περίπτωση που κέρδιζε η ΝΔ τις εκλογές, θα ήταν ένα πρόγραμμα καταστροφής και αυτό το οποίο πρέπει να παρατηρήσουμε, στο τέλος πια της προεκλογικής περιόδου, είναι ότι δεν ακούσαμε κανένα επιχείρημα με το οποίο η ΝΔ να εξηγεί, αν εφαρμοστούν αυτά που πρότεινε,  πώς δε θα αυξηθεί η ανεργία,  πώς δε θα έχει μεγαλώσει η ύφεση, πώς η κατάσταση δε θα γίνει χειρότερη. Δηλαδή υπήρξε μια αδυναμία, να τεκμηριώσει, να υπερασπιστεί την πολιτική την οποία εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής.

Το δεύτερο σχόλιο που έχω να κάνω για τη ΝΔ είναι το εξής: Όλα τα κόμματα, βεβαίως εννοώ και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, όταν είναι στην κυβέρνηση, μας έχουν συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές σε ρουσφετολογικές πρακτικές ως  βασικό μέσο χειραγώγησης των ψηφοφόρων και εκμετάλλευσης των προβλημάτων που έχει ο κόσμος. Η ΝΔ το παράκανε. Έφτασε σε εντελώς ανήθικα επίπεδα με την ιστορία με τα stage.

•    Είδαμε μάλιστα χθες και την κ. Πετραλιά, να λέει ότι όσοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στο δημόσιο θα μονιμοποιηθούν, θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να τους μονιμοποιήσουμε.

Μακάρι. Αυτή ήταν η άποψή μας. Αλλά αν υπάρχουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και αναγνωρίζονται ως τέτοιες, τότε γιατί δεν έκαναν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ; Αυτό λοιπόν το οποίο εμείς πληροφορούμαστε και το καταγγέλλουμε, είναι ότι τις τελευταίες μέρες αποφασίστηκαν σε κάποιο Υπουργείο, θέσεις stage με εθνικούς πόρους, αυτές διαμοιράστηκαν στους περιφερειάρχες οι οποίοι εν συνεχεία τα μοίρασαν σε κλαδικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το έργο της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο μας αφήνει, απʼ ό,τι φαίνεται, οριστικά. Διότι όχι απλώς οδηγείται σε ήττα, αλλά εμείς  εκτιμούμε ότι πρέπει να υποστεί εκλογική συντριβή και γιʼ αυτά που έκανε και γιʼ αυτά που δεν έκανε και κυρίως γιʼ αυτά που προβάλλει ως προοπτική για το μέλλον.

•    Από την άλλη μεριά, στο ΠΑΣΟΚ βλέπουμε τον κ. Παπανδρέου να αλλάζει «γήπεδο», να φεύγει κάπως από τα της οικονομίας και να καταθέτει προτάσεις για τη δομή του κράτους, πώς θα είναι το κυβερνητικό σχήμα και όλα αυτά τα οποία ανέπτυξε. Πώς τα εκτιμάτε;

Μας δημιούργησαν ανησυχία αυτά που ακούσαμε χθες παρʼ όλο που ορισμένα ακούγονται, μπορεί να πει κανείς, και ως θετικά πράγματα. Επειδή όμως γνωρίζουμε το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου του κ. Παπανδρέου, που υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών, και τότε είχε καταγγελθεί  ότι στην ουσία το Υπουργείο είχε υποκατασταθεί από συμβούλους, οι οποίοι και με όρους αδιαφάνειας είχαν προσληφθεί και με όρους αδιαφάνειας διαχειρίζονταν σοβαρές υποθέσεις, περιλαμβανομένων και των χρηματοδοτήσεων και των κονδυλίων και τεράστιας σημασίας βαλκανικών υποθέσεων. Αυτά όσον αφορά το παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, τι θα πει ξένοι σύμβουλοι, ξένοι οικονομολόγοι; Βεβαίως ακούει κανείς τους πάντες. Αλλά ως χώρα  πάσχουμε από μερικά βασικά πράγματα. Η όποια κυβέρνηση π.χ. ακούει το κοινοβούλιο; Διότι το κοινοβούλιο στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο, δεν ελέγχει την κυβέρνηση. Ειδικά σε θέματα προϋπολογισμού, όπως γνωρίζετε, εμείς έχουμε καταθέσει από χρόνια την πρόταση, να υπάρξει στη Βουλή ένα γραφείο για τον προϋπολογισμό του κράτους μέσω του οποίου η Βουλή να μπορεί να έχει πληροφόρηση και να ελέγχει τον προϋπολογισμό. Δεν ακούσαμε τίποτα γιʼ αυτό. Η κυβέρνηση θα ακούει τα συνδικάτα; Η κυβέρνηση θα ακούει τους Έλληνες επιστήμονες, τα επιμελητήριά τους, το τεχνικό επιμελητήριο, τους δικηγόρους, τους γιατρούς; Η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο και θα αξιοποιεί το ελληνικό, κατʼ αρχήν, επιστημονικό δυναμικό;

Και κάτι τελευταίο. Εμείς σεβόμαστε τους επιστήμονες είτε ξένοι είναι, είτε ντόπιοι. Αλλά και οι επιστήμονες, ιδίως σε θέματα οικονομίας, κοινωνίας, έχουν απόψεις. Δηλαδή εξαίρετος επιστήμονας ήταν και ο Μίλτον Φρίντμαν και οι σύμβουλοί του εφάρμοσαν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στη Χιλή του Πινοσέτ. Προς τι λοιπόν αυτές οι γενικότητες;

Μας ανησυχεί λοιπόν αυτό και το λέω για τον εξής λόγο. Μιλάμε για τα θύματα των κρίσεων και καλά κάνουμε, αλλά από τις κρίσεις ένα άλλο που προκύπτει είναι η περαιτέρω συγκέντρωση του πλούτου και η συγκέντρωση των εξουσιών και τα αυταρχικά μοντέλα διακυβέρνησης.

•    Πάντως να θυμίσω, κ. Δραγασάκη, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει μια παράδοση σε ό,τι αφορά τους ξένους συμβούλους και την αξιοποίηση ξένων επιστημόνων ως συμβούλων του. Θα θυμάστε και σεις την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών βοούσε ο τόπος ότι υπήρχαν ένας εσμός συμβούλων του οι οποίοι δεν μιλούσαν καν ελληνικά και παρʼ όλα αυτά διαχειρίζονταν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πιστέψτε με δεν είμαι καθόλου εθνικιστής, δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπάρχουν σύμβουλοι από το εξωτερικό, δεν πιστεύω δηλαδή ότι οι Έλληνες είναι καλύτεροι ή είναι ο περιούσιος λαός….

Να τους αξιοποιήσουμε όμως. Να παρατηρήσω επίσης ότι έκανε μια προσπάθεια να διαφύγει από το θέμα της οικονομίας. Άφησε αναπάντητα ερωτήματα. Είπε ότι σήμερα στο internet στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, θα αναρτηθεί περίληψη του προγράμματος η οποία όμως ακόμη δεν έχει αναρτηθεί. Μήπως έχουμε υπερβεί το όριο της σοβαρότητας; Δηλαδή μιλάμε 2,5 μέρες πριν τις εκλογές, μιλάμε για ένα πολιτικό κόμμα το οποίο κυβέρνησε τη χώρα δυο δεκαετίες. Μιλάμε για ένα κόμμα που  ενδεχομένως θα γίνει κυβέρνηση και συζητούμε την προπαραμονή των εκλογών αν το πρόγραμμά του θα το μάθουμε ή όχι σε κάποια του μορφή από το internet;

Ήθελα επίσης να επισημάνω ότι για μας αυτή την ώρα πια, έτσι που ήρθαν τα πράγματα θέλω να πω, δε μπορούν να συζητηθούν σοβαρά αυτά τα θέματα. Αυτό που συγκεκριμένα ζητούμε είναι να διευκρινιστεί το εξής: Το 3ετές πρόγραμμα σταθερότητας το οποίο θα υποβάλλει, εφʼ όσον εκλεγεί, ο κ. Παπανδρέου στην Ε.Ε. -όπως ο ίδιος είπε - τι θα περιλαμβάνει; Δηλαδή θα ζητάει την απόκλιση από το σύμφωνο σταθερότητας; Θα ζητάει την προγραμματισμένη σε τρία χρόνια προσαρμογή στο σύμφωνο σταθερότητας; Τι ρυθμό μείωσης των ελλειμμάτων θα προβλέπει και σε βάρος ποιων θα γίνει η μείωση αυτή; Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στις εκλογές και να μην υπάρχει μια σαφής εικόνα γύρω απʼ αυτό το θέμα.

Επίσης σε ό,τι αφορά την ανεργία και το ασφαλιστικό, που είναι τα δυο μεγάλα αλληλένδετα θέματα, έστω και τώρα, εμείς ζητούμε να διευκρινίσει το ΠΑΣΟΚ όταν λέει ότι θα χρηματοδοτήσει την κοινωνική ασφάλιση με έσοδα από μετοχοποιήσεις, ποιες επιχειρήσεις πρόκειται να μετοχοποιήσει και τι έσοδα προβλέπει να πάρει απʼ αυτές; Διότι απʼ αυτό εξαρτώνται μια σειρά από πράγματα και σε ό,τι αφορά τη στάση του απέναντι στη δημόσια περιουσία και σε ό,τι αφορά την φερεγγυότητά του όταν τώρα καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις που έκανε η ΝΔ, αλλά και στο τι θα γίνει με τις συντάξεις του κόσμου.

•    Να δούμε λίγο το θέμα της αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε ένα ζήτημα ότι θα υπάρξουν πιέσεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια ολόκληρη συζήτηση ότι το ΠΑΣΟΚ  επιδιώκει αυτή τη στιγμή πρώτα και κύρια όχι απλώς την αυτοδυναμία αλλά την παντοδυναμία, αναμένονται πιέσεις στους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους προκειμένου να εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία. Πώς βλέπετε, κ. Δραγασάκη, σαν ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα αυτό της αυτοδυναμίας, την έχει εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ; Τι θα γίνει;

Εμείς, νομίζουμε ότι, με αυτά που φάνηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πρόγραμμα διαφορετικό μεν από το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά όχι ανταγωνιστικό. Δηλαδή δεν είναι ένα πρόγραμμα το οποίο εγγυάται ότι θα έχουμε μείωση της φτώχειας, μείωση της ανεργίας, μείωση των ανισοτήτων. Έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο λέει τι κακό πράγμα είναι η φτώχεια, τι κακό πράγμα είναι η ανεργία, τι κακό πράγμα είναι οι ανισότητες, αλλά οι πολιτικές οι οποίες προτείνονται είτε είναι κενές περιεχομένου, είτε δεν εγγυώνται αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Επομένως, είτε με αυτοδυναμία είτε χωρίς αυτοδυναμία, εμείς ζητούμε από τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, κατά την άποψή μας, η νέα Βουλή πρέπει να έχει ισχυρό το ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή, βεβαίως και στους αγώνες και στην κοινωνία.

Από εκεί και πέρα βέβαια, έχουμε και αυτή τη γελοία νομοθεσία η οποία υποτίθεται ότι απαγορεύει τις δημοσκοπήσεις. Όμως δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται σε όλον το διεθνή τύπο. Διαβάζουμε π.χ. στο Guardian του Λονδίνου, δημοσκοπήσεις για την Ελλάδα που λένε ότι η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων είναι μεταξύ 6 και 8 μονάδων. Διαβάζαμε χθες στην αμερικάνικη εφημερίδα, Wall Street Journal, ότι η διαφορά είναι γύρω στις 6,9 μονάδες. Επομένως αυτά τα αξιολογεί κανείς όπως θέλει.

Εμείς, λέμε, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν εργαζόμενοι, πολίτες, νέοι άνθρωποι και μεταξύ αυτών και άνθρωποι οι οποίοι δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές οι οποίοι προβληματίζονται, οι οποίοι σκέπτονται, οι οποίοι αναζητούν ποιο είναι το σωστό. Εμείς τους λέμε ψηφίστε με το χέρι στην καρδιά. Και πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι, πέρα από τους 19 συν 1 που λέμε εμείς στα φυλλάδια μας και οι ίδιοι μπορούν να βρουν δικούς τους λόγους, που να κρίνουν ότι η πιο χρήσιμη και αποτελεσματική ψήφος αυτή τη στιγμή είναι η ψήφος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

•    Πάντως να «μεταφράσω» την παραπάνω αναφορά σας κε Δραγασάκηε, μας μεταφέρατε μια εικόνα από τις ξένες εφημερίδες όπου σύμφωνα με τα νούμερα που παρουσιάζουν μας λένε ότι την έχει «κλειδώσει» την αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ, δε θεωρώ ότι στις εκλογές είναι τίποτε «κλειδωμένο» πριν κλείσουν οι κάλπες. Κατανοώ το σχόλιο σας. Και ενδεχομένως να δικαιωθείτε. Απλώς λέω ότι για μας η εκλογική μάχη συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίζεται με ένταση και επαγρύπνηση μέχρι να κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής.

•    Να πάμε στο ΚΚΕ. Βλέπουμε αυτή τη στιγμή την κυρία Παπαρήγα στη διακαναλική της συνέντευξη. Είδαμε επίσης ότι χαρακτήρισε τα κόμματα της Αριστεράς σε Γερμανία και Πορτογαλία, που πήραν κάποια πολύ καλά αποτελέσματα στις εκλογές,  οπορτουνιστικά μορφώματα κλπ. Πώς σχολιάζετε και τις δηλώσεις της κυρίας Παπαρήγα για τα κόμματα το Die Linke και το  «μπλόκο» της Αριστεράς και γενικότερα για την προεκλογική τακτική του ΚΚΕ τι σχόλια έχετε να κάνετε;

Δυο σχόλια. Το πρώτο σχόλιο έχει τη μορφή ερωτήματος. Με ποιο δικαίωμα; Πώς κρίνει η κα Παπαρήγα όλους αυτούς που ψήφισαν στη Γερμανία το αριστερό κόμμα  Die Linke;  Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν; Να ψηφίσουν το  σοσιαλδημοκρατικό κόμμα; Δηλαδή η κα Παπαρήγα, και όσοι έχουν αυτή την άποψη, έχουν κάποιο τεκμήριο ότι οι δικές τους αντιλήψεις για το σοσιαλισμό, η δική τους αντίληψη για το πώς θα ανατραπεί ο καπιταλισμός, είναι και ο καλύτερος δρόμος σήμερα για τους εργαζόμενους; Έχουν δηλαδή κάποιο στοιχείο ότι οι δικές τους απόψεις είναι δικαιωμένες ιστορικά και κάθε άλλη άποψη είναι καταδικαστέα; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα. Διότι ζούμε σε μια εποχή που αν κάποιος νομίζει ότι είναι δικαιωμένος, ότι τα έχει κάνει όλα καλά, ότι η ιστορία τον δικαίωσε, φοβάμαι ότι ζούμε σε άλλους κόσμους.

Το δεύτερο σχόλιο είναι ότι αυτοί οι αριστεροί που ψήφισαν το αριστερό κόμμα στη Γερμανία και εκείνοι οι αριστεροί που ψήφισαν το άλλο αριστερό κόμμα στην Πορτογαλία, το «μπλόκο», που και αυτό πήγε πολύ καλά, αυτοί είναι αριστεροί που αν ζούσαν στην Ελλάδα προφανώς δε θα ανήκαν στο κομμουνιστικό κόμμα. Είναι αριστεροί που ενδεχομένως κάποιοι απʼ αυτούς είχαν αποχωρήσει από το κομμουνιστικό κόμμα.  Δηλαδή οι αριστεροί ριζοσπάστες, οι αριστεροί που δεν ανήκουν σε κόμματα, σε μας, ή έχουν φύγει ενδεχομένως από το ΚΚΕ πολλοί απʼ αυτούς, αυτός είναι ο κόσμος της αριστεράς στον οποίο απευθύνεται η κυρία Παπαρήγα να ψηφίσει ΚΚΕ. Από τη μια δηλαδή διεθνώς τους θεωρεί οπορτουνιστές, τους θεωρεί ακόμη και ύποπτους κλπ. και από την άλλη μεριά στην Ελλάδα, ζητάει από ανθρώπους, που ενδεχομένως έχουν παράλληλες αντιλήψεις και διαδρομές, παρά τις διαφορές να ψηφίσουν ΚΚΕ. Εμείς δεν έχουμε καμιά ιδιοκτησία απέναντι σε αυτό τον κόσμο. Απλώς σημειώνουμε τις αντιφάσεις.

Διότι όλοι θυμούνται ότι στις προηγούμενες εκλογές, η κυρία Παπαρήγα κατηγορούσε ως «ποντίκια» εκείνους «που έφυγαν, πήδηξαν από το πλοίο, σε στιγμές δύσκολες». Ακόμη και τώρα, θέλω να πω, δεν αναγνωρίζει η κυρία Παπαρήγα, ότι υπάρχουν άνθρωποι αριστεροί που έχουν άλλες απόψεις που δε συμφωνούν με μια σταλινική εκδοχή του σοσιαλισμού. Αν λοιπόν το ΚΚΕ δεν κατανοήσει ότι πρέπει να σέβεται τις άλλες απόψεις, είτε μέσα στο ίδιο το ΚΚΕ είναι, είτε εκτός, τότε το ίδιο αυτό κόμμα  έχει πρόβλημα. Και νομίζω ότι κάθε τι που λέει τώρα γύρω απʼ αυτό το θέμα μάλλον ζημιά υφίσταται παρά οφέλη μπορεί να έχει. 

•    Πάντως, γενικά το ΚΚΕ αισθάνεται ότι είναι ο βαθμολογητής του ριζοσπαστισμού του λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Διάβαζα μάλιστα στο Ριζοσπάστη ότι στις 4 Οκτώβρη βαθμολογείται ο ριζοσπαστισμός του λαού. Δηλαδή αν ο λαός δεν ψηφίσει ΚΚΕ δεν είναι ριζοσπαστικός, αν ψηφίσει ΚΚΕ, γιατί ξέρετε στο Ριζοσπάστη ταυτίζεται ο αριστερός ριζοσπάστης με τον ψηφοφόρο του ΚΚΕ.

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα όμως κάποια πράγματα κρίνονται και αντικειμενικά και όχι μόνο υποκειμενικά.

Το δεύτερο θέμα, σε ό,τι αφορά εμάς και το ΚΚΕ, ήταν το θέμα των stage. Και εδώ εμείς είχαμε ανοικτό μέτωπο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ξαφνικά παρεμβάλλεται το ΚΚΕ όχι για να ενισχύσει το μέτωπο ενάντια σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα stage και την ομηρία των ανθρώπων και την ανηθικότητα που γίνεται σε βάρος τους, αλλά για να πει ότι και ο Συνασπισμός έχει ευθύνη για τα stage. Είχαμε και εδώ μια εμπλοκή της οποίας τη συνέχεια γνωρίζετε. Η ηγεσία του ΚΚΕ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Διότι έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες  δήμοι όπου οι δημοτικές αρχές υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, προσέφυγαν σε μέτρα σαν αυτά που καταγγέλλει το ΚΚΕ. Ενδεχομένως από ανάγκη, αλλά πάντως το έκαναν.

Επομένως, και σε αυτό το θέμα νομίζω, ότι η αυτή η τακτική του ΚΚΕ αποδείχθηκε λανθασμένη γιατί αντί να κοιτάξει τον απέναντι, τον αντίπαλο, προσπάθησε πάλι να δημιουργήσει προβλήματα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Και στα δυο μέτωπα, λοιπόν,  που με δική του πρωτοβουλία –επαναλαμβάνω- ανοίχτηκαν, νομίζω ότι οι δικές μας απόψεις και  θέσεις έχουν δικαιωθεί και επομένως ένας κόσμος δικαιολογημένα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς αυτή την πολεμική στάση του ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

•    Έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε κύριε Δραγασάκη;

Καλή δουλειά μέχρι το τέλος. Να ευχαριστήσω για μια φορά ακόμη και σας για τη συμβολή σας στο να γίνουν πιο γνωστές οι θέσεις μας και η προσπάθεια που κάνουμε εδώ ως επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού για τη στήριξη του εκλογικού μας αγώνα.

•    Εγώ βλέποντας πώς δουλεύετε κύριε Δραγασάκη, στην επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή ξεκούραση μετά τις εκλογές .

Βασική προϋπόθεση είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

To Γραφείο Τύπου