Η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού στα 'Ανω Λιόσια, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στέγασης τω μαθητών αφού η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού δεν συμβάδισε με ανάλογη αύξηση των σχολικών κτηρίων.
Η πιθανότητα 3-4 σχολεία της περιοχής να λειτουργήσουν με διπλοβάρδια πρωί-απόγευμα επίκειται άμεσα αφού το 2008-09 τρία δημοτικά σχολεία (4ο, 6ο, 7ο ) λειτούργησαν ως 14/θέσια, το 1ο δημοτικό Σχολείο ως 16/θέσιο και το 3ο δημοτικό Σχολείο ως 17/θέσιο, ενώ όλα έχουν προβλεφθεί να λειτουργούν ως 12/θέσια και δεν έχουν κανένα περιθώριο για χρήση άλλων αιθουσών.
Όλα τα σχολεία που λειτουργούν άνω των 12 τμημάτων έχουν αναγκαστεί να καταργήσουν αίθουσες υπολογιστών, φυσικής, εκδηλώσεων, βιβλιοθήκες και υπάρχει έλλειψη χώρων αναγκαίων για το ολοήμερο σχολείο.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στα νηπιαγωγεία. Υπάρχουν και εδώ υπερπληθή τμήματα, άνω των 25 νηπίων. Οι υποδομές για τη λειτουργία του ολοήμερου Νηπιαγωγείου, όπως, ξεχωριστές αίθουσες σίτισης και ανάπαυσης, δεν έχουν υπάρξει σε κανένα σχεδιασμό. Οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων καταργούνται για να φιλοξενήσουν επιπλέον τμήματα καθώς ο αριθμός των νηπίων αυξάνεται συνεχώς. Δεκάδες προνήπια μένουν κάθε χρόνο εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων, με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκουν λύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση που αποβαίνει βρόγχος για τα ισχνά εισοδήματά τους.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται η Κα Υπουργός:
• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε ένα κατασκευαστούν τα ανάλογα διδακτήρια στα Άνω Λιόσια για να στεγάσουν τους μαθητές και να τους προσφέρει η Πολιτεία εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου;
• Ποια διδακτήρια έχουν προγραμματιστεί να ανεγερθούν και ποιο το χρονοδιάγραμμα;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ