Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/11/2009

Δήλωση Δημ.Στρατουλη για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

Σχετικά με τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της εργατικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση θα πάθει τα ίδια που έπαθε ο Σημίτης με τα μέτρα Γιαννίτση. Όποιος σπέρνει ανέμους στο ασφαλιστικό, θερίζει κοινωνικές θύελλες.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση με οποιοδήποτε πολιτικό αντάλλαγμα την   αφαίρεση δικαιωμάτων των ασφαλισμένων της χώρας μας.

Τη μαύρη τρύπα στην οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Τη δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια ανέχτηκαν, στήριξαν ή και συνεργαστήκαν στη λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, είτε μέσω των άτοκων καταθέσεων τους στις τράπεζες για πολλά χρόνια, είτε με την τοποθέτηση τους στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα δομημένα ομόλογα, είτε με τις χαριστικές ρυθμίσεις προς όσες επιχειρήσεις κάνουν συστηματική εισφοροδιαφυγή, εισφοροαποφυγή  και εισφοροκλοπή. Και που επίσης με τις πολιτικές τους αύξησαν την ανεργία και γενίκευσαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης.

Η κοινωνική ασφάλιση και οι συντάξεις δεν χρειάζονται τη νέα κατεδάφισή τους που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά στήριξη και αναβάθμιση με την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης τους».

To Γραφείο Τύπου