Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2004

Επιστολή του Ν.Κωνσταντόπουλου προς τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος απέστειλε σήμερα στον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών την ακόλουθη επιστολή σε σχέση με τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Προς
τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
κ. Νίκο Αλιβιζάτο

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2004

Κύριε Υπουργέ,

Τόσο η ουσία της συζήτησης για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των κ. κ. Παπανδρέου και Καραμανλή, όσο και ο τρόπος που διεξάγεται, θέτουν ένα μείζον πολιτικό και συνταγματικό θέμα.

Ο τρόπος οργάνωσης των εκλογών, η εξασφάλιση των όρων ισότιμης μεταχείρισης όλων των κομμάτων και η κατοχύρωση του δικαιώματος πλουραλιστικής ενημέρωσης όλων των πολιτών, είναι υπόθεση της πολιτείας κι όχι των δύο αρχηγών και των εξουσιοδοτημένων εκπρόσωπών τους.

Για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση σύγκλιση, υπό την αιγίδα σας, της διακομματικής επιτροπής για να συζητήσει αυτή, κι όχι οι δύο εκπρόσωποι των κ. κ. Παπανδρέου και Καραμανλή, το πώς θα διεξαχθούν οι ενδεχόμενες τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Με εκτίμηση

Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος
Επικεφαλής του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

To Γραφείο Τύπου