Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
07/12/2009

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα

Η ομάδα εργασίας για την Λατινική Αμερική του κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά συγχαίρει τον λαό της Ουρουγουάη, το Ευρύ Μέτωπο και τον υποψήφιο του Χοσέ Μουχίκα, που είναι πια ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουρουγουάης. Η νίκη αυτή ενισχύει  την επιτυχία της δυναμικής που έχουν αποκτήσει οι δυνάμεις της αριστεράς στην Λατινική Αμερική εδώ και χρόνια.

Με 52% των ψήφων καταμετρημένο το Ευρύ Μέτωπο προοδεύει σε ψήφους και ποσοστά, καλυτερεύοντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2004. Κερδίζει τον υποψήφιο της δεξιάς με μια διαφορά πάνω από 7 μονάδες.

Η Ουρουγουάη είναι μια χώρα που έχει γράψει μεγάλη ιστορία στην ενότητα της αριστεράς. Η αριστερά ενώθηκε σχηματίζοντας ένα πολιτικό κόμμα, το Ευρύ Μέτωπο. Οι δυνάμεις που συμμετέχουν σʼ αυτό έχουν μια κοινή ιστορία σφυρηλατημένη τα σκληρά χρόνια της χούντας.

Μετά την πρόοδο που σημειώθηκε στην πρώτη προεδρική θητεία του Ευρέως Μετώπου, η δεύτερη, που θα ξεκινήσει το Μάρτη του 2010, θα συνεχίσει και θα βελτιώσει τις πολιτικές που βοήθησαν στην μείωση της φτώχειας και της ανισότητας.

Θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν μεγάλες προκλήσεις ιδιαίτερα στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και στην υποδομή. Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη του και εύχεται κάθε επιτυχία στο Ευρύ Μέτωπο για την περίοδο που έρχεται.