Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/02/2010

Τοποθέτηση Π. Τριγάζη σε ανοιχτή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ: "Δίπλα στους άλλους εργαζόμενους να βρεθούν οι αστυνομικοί"

Σε ανοιχτή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο Πάνος Τριγάζης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του τόνισε:

«Ως εργαζόμενοι οι αστυνομικοί έχουν σοβαρότατα προβλήματα και πρέπει να βρεθούν δίπλα στους άλλους εργαζόμενους. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, της γενικευμένης επίθεσης από την κυβέρνηση στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, αναδεικνύει την ανάγκη οικοδόμησης ευρύτερων κοινωνικών μετώπων. Με βάση αυτό, είναι θετική η ανακοίνωση ότι η ΠΟΑΣΥ θα συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Ο συνδικαλισμός στα Σώματα Ασφαλείας αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Συμμεριζόμαστε την θέση  για ένταξη της ΠΟΑΣΥ στο ευρύτερο δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και ότι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο χρειάζεται αλλαγή στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού, πχ με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές όλων των συνδικαλιστικών σας οργάνων. Γενικότερα, υποστηρίζουμε την ανάγκη για δημοκρατία, αξιοκρατία, διαφάνεια, ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση των Σωμάτων Ασφαλείας και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε υιοθετήσει πολλές προτάσεις της ΠΟΑΣΥ.

Το δικό μας σύνθημα είναι: «Ασφάλεια με δημοκρατία, όχι ασφάλεια εναντίον της δημοκρατίας».

To Γραφείο Τύπου