Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/03/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τις πιέσεις της ΕΕ για μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του σχετικά με τις πιέσεις της ΕΕ για μείωση των μισθών και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ανέφερε τα εξής:

«Όλοι και όλες στους δρόμους για να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα και για να μην ακολουθήσουν κι άλλα.

Είχαμε από την αρχή επισημάνει ότι τα κυβερνητικά μέτρα θίγουν βάναυσα όχι μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά όλους τους εργαζόμενους. Οδηγούν όχι μόνο σε μείωση εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και σε αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Η μείωση των μισθών σε συνδυασμό με την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης και σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.

Είχαμε επίσης προειδοποιήσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ότι οι καμπάνες, που ακούν να ηχούν για τους συναδέλφους τους στο δημόσιοι τομέα, χτυπούν και για τους ίδιους και ότι οι μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα σημαίνουν σκληρή λιτότητα και για τον ιδιωτικό τομέα.

Ήδη, πριν στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση των βάρβαρων κυβερνητικών μέτρων, η ΕΕ και οι εργοδότες στο όνομα όχι πλέον του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας αλλά της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων ζητούν να μειωθούν οι μισθοί και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ο αγώνας συνεχίζεται όχι μόνο για την ανατροπή και την κατάργηση στην πράξη των κοινωνικά άδικων μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή από το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ αλλά και για την αντίσταση στα νέα αντεργατικά μέτρα που ακολουθούν, όπως επίσης και για μία άλλη προοδευτική πολιτική εξόδου από την κρίση.

Όλοι και όλες στους δρόμους και στη νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11/3.»     

To Γραφείο Τύπου