Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/03/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής για την παράσταση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων στο ΥΠΑΑΤ

Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν  άμεσα μέτρα προστασίας από την ασυδοσία της Πασχαλινής αγοράς

Έξι μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και δυο μήνες μετά τον περιβόητο «κοινωνικό διάλογο» του Ζαππείου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεχίζει να παραπέμπει στις καλένδες την αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων ζητημάτων που εξοντώνουν τους έλληνες κτηνοτρόφους.

Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων οδήγησε σε μια άκαρπη συνάντηση με τον υφυπουργό ΑΑΤ κ. Καρχιμάκη. Ακόμα μια φορά, οι οικονομικά εξουθενωμένοι κτηνοτρόφοι δεν απεκόμισαν την παραμικρή δέσμευση για συγκεκριμένα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα τους, θα τους προστατέψουν από την ασύδοτη κερδοσκοπία των κυκλωμάτων της αγοράς και τις αθρόες παράνομες ελληνοποιήσεις κρεάτων και ζωοκομικών προϊόντων. Και όλα αυτά, λίγες μόλις  μέρες πριν την πασχαλινή περίοδο και το γνωστό και διαχρονικό όργιο κερδοσκοπίας που συνεπάγεται.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αυταπατάται αν θεωρεί ότι με παρελκυστικούς και προσχηματικούς διαλόγους, την απόδοση ευθυνών σε προηγούμενες κυβερνήσεις και το φόβητρο της δημοσιονομικής  κατάστασης της χώρας, μπορεί πλέον να συγκαλύψει την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για ρήξη με τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον αγροτικό χώρο και την εφαρμογή αγροτικής πολιτικής σε όφελος των μικρών και μεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων.

Οι κτηνοτρόφοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δυναμώνοντας τους αγώνες τους για την ανόρθωση της κτηνοτροφίας, με την εφαρμογή μια ριζοσπαστικής αγροτικής πολιτικής για τις ανάγκες των αγροτών, της υπαίθρου και της ανάπτυξης της χώρας. 

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής