Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/09/2004

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος και οι Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και η Δέσποινα Σπανού, Γραμματέας Ν.Ε. Δημοσίων Υπαλλήλων συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, κατόπιν προσκλήσεως, σε ένα φιλικό γεύμα για να συζητήσουν τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα και εν όψει της Δ.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, δήλωσε τα εξής:

"Αυτή η συνάντηση είναι χωρίς πρωτόκολλο και υπογραμμίζει ότι την προσπάθεια στους αγώνες, στην καθημερινή συμμετοχή στην πολιτική υπάρχει ανθρώπινη διάσταση. Παλεύουμε για τα προβλήματα των ανθρώπων αλλά μέσα από ανοιχτές πολιτικές σχέσεις που έχουν έναν πάρα πολύ ζεστό, διαπροσωπικό και ανθρώπινο χαρακτήρα.
Ήταν πολύτιμη η υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια του ΣΥΝ στις θέσεις της ΑΔΕΔΥ και η συμβολή ου στο άνοιγμα του συνδικαλιστικού κινήματος και στις σχέσεις του με τα νέα κοινωνικά κινήματα.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είναι ένας άνθρωπος που, πέρα από τον φορέα που εκφράζει, έχει αναγνώριση ότι έχει ευρύτερη σκέψη και συμβολή στα πολιτικά πράγματα. Και είναι για μας πάρα πολύ τιμητικό το γεγονός ότι σε μια τέτοια συνάντηση θα ανταλλάξουμε σκέψεις για την οικονομική και κοινωνική πολιτική και για τα νέα δεδομένα κα τις πολιτικές εξελίξεις και θα υπογραμμίσουμε κάτι το οποίο συμβολίζει η συνάντηση ότι όλη η συζήτηση αφορά τον άνθρωπο, τις σύγχρονες ανάγκες, τους εργαζόμενους και την κοινωνία μας, που πρέπει να αναπτυχθεί σε μία ανθρωποκεντρική λογική και διάσταση."

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος τόνισε:

"Για μένα είναι ξεχωριστή χαρά. Κάνουν λάθος όλοι εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι η πολιτική είναι μία ψυχρή υπόθεση χωρίς συναισθήματα. Απεναντίας, έχει ξεχωριστό ανθρώπινο ενδιαφέρον, μέσα από τους κοινούς αγώνες, να διαμορφώνεις και δεσμούς φιλίας και συντροφικότητας.
Με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ επιβεβαιώθηκε αυτή η αντίληψη που πιστεύω ότι διακατέχει και τους δυο μας.
Μέσα από μια ανταλλαγή απόψεων, συνεργασία, κοινή στάση, κοινή δράση διαμορφώθηκαν σχέσεις ανθρώπινης εκτίμησης και συντροφικής φιλίας και κοινού οραματισμού.
Η ΑΔΕΔΥ δίνει έναν αγώνα πολύπλευρο για σύγχρονη δημόσια διοίκηση και για διευρυμένη δημοκρατία, για κοινωνικές προϋποθέσεις που χρειάζεται η πραγματική σύγκλιση και η συνοχή. Πρωταγωνιστεί στην ανάδειξη των νέων κοινωνικών κινημάτων, που είναι δύναμη ανανέωσης και αναζωογόνησης του δημόσιου βίου.
Με αυτές τις σκέψεις μπορώ κι εγώ να εκφράσω την εκτίμηση και την φιλία μου προς τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, για την κοινή προσπάθεια και αγωνία ώστε να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των εργαζομένων, του λαού μας."

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σχετικά με την ρουσφετολογία και τα «δικά μας παιδιά»...

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η δημόσια διοίκηση είναι συλλογικό αγαθό. Αφορά στην κοινωνία μας, την προοπτική της, στη διεύρυνση και την ποιότητα της δημοκρατίας μας στις καινούργιες συνθήκες. Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι ούτε κομματική κυβερνητική περιουσία προς διανομή, ούτε εκλογικό λάφυρο για λεηλασία.

To Γραφείο Τύπου