Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/04/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για την πολιτική δίωξη της εκπαιδευτικού Βασιλειάδου Σοφίας

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ καταγγέλλει  την πολιτική, κατά βάση, δίωξη  την οποία υφίσταται από τον Νοέμβριο του 2009 ως σήμερα η  εκπαιδευτικός  Βασιλειάδου Σοφία με κατάληξη την πρόσφατη, λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις,  αυθαίρετη καθαίρεση  της από τη θέση της διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού, με απόφαση  του προϊσταμένου του 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το «αμάρτημά» της είναι ότι χρησιμοποίησε το αναφαίρετο, συνταγματικό της δικαίωμα να συμμετέχει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης  στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Ας μας απαντήσει ευθέως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κι ας αφήσει τις  νομικίστικες υπεκφυγές: Παραβιάζονται ή όχι τα συνταγματικά δικαιώματα της συναδέλφου; Πρόκειται ή όχι για πολιτική δίωξη και δυσμενή διάκριση εις βάρος της;

Ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση του Προϊσταμένου του Τρίτου Γραφείου Δ.Ε Ανατ. Θεσσαλονίκης ως παράνομη και μη δημοκρατική.

Η δίωξη της καθηγήτριας Βασιλειάδου Σοφίας, αφορά όλους τους εργαζόμενους και η υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων αποτελεί ζήτημα αρχής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τα Δ.Σ  της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, να σταθούν στο πλευρό της καθηγήτριας  Βασιλειάδου Σοφίας.

Τμήμα Παιδείας