Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/10/2004

Ο Θεόδωρος Κατριβάνος αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες για την Αριστερά, την Αυτοδιοίκηση, τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος παραβρέθηκε στην κηδεία του Θ.Κατριβάνου και στον επικήδειο που εκφώνησε τόνισε τα εξής:

"Με βαθιά θλίψη, σεβασμό και εκτίμηση απευθύνουμε σήμερα το στερνό αντίο στον Θόδωρο Κατριβάνο εκ μέρους του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.

Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που η ζωή του ήταν ένα σπάνιο οδοιπορικό συμμετοχής σε αγώνες, παραγωγής ιδεών και προσφοράς στον τόπο. Έναν άνθρωπο που διακρίθηκε σε πολλούς τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Έναν αγωνιστή που σχεδόν εβδομήντα χρόνια βρέθηκε στις πρώτες γραμμές των αγώνων για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αρχίζοντας από το μεγάλο και ηρωικό σχολειό της Εθνικής μας Αντίστασης ο Θόδωρος Κατριβάνος συνέχισε το δύσβατο δρόμο των θυσιών και των αγώνων της Αριστεράς από πολλά μετερίζια.

Υπήρξε ηγετικό στέλεχος της προ-δικτατορικής και της μετα-δικτατορικής ΕΔΑ. Υπηρέτησε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης από πολλές θέσεις, αποσπώντας δίκαια το χαρακτηρισμό του «Πρύτανη της Αυτοδιοίκησης». Εργάσθηκε σταθερά για την συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, ιδιαίτερα για την δημιουργία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, τον οποίον εκπροσώπησε και από την θέση του Υπουργού στην Οικουμενική Κυβέρνηση του 1989-1990.

Ο Θόδωρος Κατριβάνος ήταν ένας προικισμένος πολιτικός που άφησε τη σφραγίδα του σε όποια θέση και αν βρέθηκε. Ήταν ένας πολιτικός που ποτέ δεν του έλειψε η ικανότητα να συνδιαλέγεται με τους πολιτικούς του αντιπάλους ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές των πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Αφήνει πίσω του πολύτιμο έργο, ιδιαίτερα για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ένα έργο που πρέπει να αξιοποιηθεί σε μια στιγμή που καθίσταται κεντρικό το ζήτημα της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης στην πορεία της χώρας μας στον εικοστό αιώνα.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ φίλε".

To Γραφείο Τύπου