Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/11/2004

Πρωτοβουλία έξι στελεχών - ΣΥΝθετικό σχέδιο απόφασης

Η πορεία του ΣΥΝ προς το 4ο Συνέδριό του μπαίνει στην τελική της φάση. Εμείς, που υπογράφουμε τις παρακάτω προτάσεις -μέλη της ΚΠΕ που έχουμε εκλεγεί από διαφορετικά ψηφοδέλτια- εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ανάγκη για ένα κοινό κείμενο-κορμό για τις ΘΕΣΕΙΣ. Σήμερα αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η πρόταση αυτή εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τη βούληση των μελών του κόμματος, όπως προκύπτει από τον προσυνεδριακό διάλογο. Από την άλλη, η αξία της επιβεβαιώνεται και αρνητικά από το γεγονός ότι η μη ύπαρξη κοινού κειμένου ΘΕΣΕΩΝ λειτούργησε ανασταλτικά στην εξωστρεφή προσυνεδριακή δραστηριότητα του κόμματος.

Πιστεύοντας ότι είναι η ώρα για τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, προτείνουμε:

Να τεθεί αμέσως σε κίνηση η διαδικασία για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου Πολιτικής Απόφασης ευρύτατης αποδοχής, ώστε το συνέδριο να μην βρεθεί μπροστά σε δύο κείμενα.

Ένα συνθετικό σχέδιο Πολιτικής Απόφασης για το Συνέδριο μπορεί να έχει ως βάση την Απόφαση του Προγραμματικού Συνεδρίου του κόμματός μας, πριν από ενάμιση χρόνο, και να αξιοποιήσει: α) τα κείμενα που είχαν τύχει συλλογικής επεξεργασίας στην Επιτροπή Θέσεων, β) επεξεργασίες των Τμημάτων της ΚΠΕ για το προγραμματικό σκέλος της απόφασης, γ) αξιόλογες προτάσεις που ήδη έχουν προκύψει από τον προσυνεδριακό διάλογο, ιδιαίτερα για την ανασυγκρότηση του κόμματος που αποτελεί προτεραιότητα κατά τη γνώμη μας.

Θεωρούμε ότι δεν βοήθησε στην κατεύθυνση ενός κοινού κειμένου-κορμού για τις ΘΕΣΕΙΣ το γεγονός ότι η απερχόμενη ΚΠΕ δεν έχει καταθέσει τον απολογισμό της, κάτι που λογικά έπρεπε να είχε προηγηθεί. Για να γίνεται αυτό υποχρεωτικά από το επόμενο συνέδριο, προτείνουμε καταστατική ρύθμιση που να προβλέπει ότι τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από το εκάστοτε τακτικό συνέδριο του ΣΥΝ η ΚΠΕ καταθέτει τον απολογισμό της.

Θέλοντας να συμβάλλουμε σ' αυτή την κατεύθυνση προσκαλούμε σε ανοικτή συνάντηση-συζήτηση μελών και φίλων του ΣΥΝ την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2004, ώρα 7.30 μ. μ. στην Αίθουσα Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδας (Σίνα 16 και Ακαδημίας).

Την πρόταση υπογράφουν τα μέλη της ΚΠΕ

Ρόη Ντάκουρη,
Λίτσα Σηφάκη,
Δημήτρης Στούμπος,
Πάνος Τριγάζης,
Μαρίκα Φραγκάκη
και το μέλος της Κ.Ε.Ελέγχου Μαρία Πολάτου

To Γραφείο Τύπου