Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/12/2004

Λέμε όχι στο προτεινόμενο "Ευρωσύνταγμα" από την σκοπιά του αριστερού ευρωπαϊσμού

Με δύο σημαντικές παρουσίες εκτός Ευρώπης -του Κόμματος Εργαζομένων Βραζιλίας του Προέδρου Λούλα και του Κ.Κ. Ν. Αφρικής- άρχισε στη Ρώμη η τριήμερη 27η σύνοδος του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς, όπου τον ΣΥΝ εκπροσωπεί ο Π.Τριγάζης και η Κατερίνα Γιαννάκη.

Η σύνοδος άρχισε με ενός λεπτού σιγή για τον Αραφάτ και ακολούθησε ομιλία του Γραμματέα του Κόμματος Ιταλών Κομμουνιστών Ολιβιέρο Ντιλιμπέρτο, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και εξέφρασε την πεποίθηση για τη νίκη των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις εκλογές του 2006.

Στην ομιλία του ο Π.Τριγάζης αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΝ προς το 4ο Συνέδριό του, σε συνάρτηση με τα νέα πεδία που ανοίγονται και την ανάπτυξη των αγώνων της Αριστεράς σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στην επανεκλογή του Προέδρου Μπους, ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ τόνισε ότι δημιουργεί μεγαλύτερες ευθύνες για τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς σε παγκόσμιο επίπεδο και πρότεινε να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή η επέτειος των 60 χρόνων το 2005 από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της ίδρυσης του ΟΗΕ.

Σε ότι αφορά την θέση του ΣΥΝ έναντι του προτεινόμενου «Ευρωσυντάγματος» ο Π. Τριγάζης ανέφερε ότι «Λέμε όχι από την σκοπιά του αριστερού ευρωπαϊσμού, που σημαίνει ότι θέλουμε ένα άλλο Σύνταγμα, για μια δημοκρατική κοινωνική, οικολογική και ειρηνική Ευρώπη».

To Γραφείο Τύπου