Skip to main content.
07/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α) Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέστορα και συζήτησαν τα γενικότερα προβλήματα του κρασιού, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός και οι παραγωγοί.

Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε: «Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να καταβάλει στο «Νέστορα» τη δεύτερη δόση της άτοκης χρηματοδότησης που έχει δεσμευτεί εδώ και ένα χρόνο και να ζητήσει από την Ε.Ε. να επιτραπεί η απόσταξη, όπως έχει ήδη κάνει η Ιταλία. Επιπλέον θεωρούμε ότι πρέπει:

α) Να απαγορευτεί η «ελληνοποίηση». Είναι ευθύνη της πολιτείας να λειτουργήσουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

β) Να επιτραπεί να χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην παραγωγή ούζου τα αποθέματα κρασιού.

γ) Να στηριχτούν οι παραδοσιακές ποικιλίες (ροδίτης, φιλέρι) και το εισόδημα των παραγωγών, που παράγουν παραδοσιακές ποικιλίες.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες που κάνει ο «Νέστορας» και οι παραγωγοί του Νομού μας. Δεσμευόμαστε ότι μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα στηρίξουμε τους παραγωγούς οινοποιίσιμων σταφυλιών και τους συνεταιρισμούς τους».

Β) Την Παρασκευή 8/10/2010, το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Νίκος Χανιάς και αντιπροσωπία υποψ. περιφερειακών συμβούλων, θα επισκεφτούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εργοστάσια του νομού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας  (Παρασκευή 8/10), στις 19:00 στο ξενοδοχείο «ΕΦΥΡΑ» θα γίνει ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της παράταξης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ