Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/10/2010

Συμμετοχή του Ν. Βούτση, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ, στη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΙΓΜΕ - Δηλώσεις

Ο Ν. Βούτσης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, παρευρέθηκε σήμερα και μίλησε εκ μέρους του ΣΥΝ στη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΙΓΜΕ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί το ΙΓΜΕ και συνολικά την επιστημονική, εφαρμοσμένη έρευνα σε συνεχή υποβάθμιση, σε συνειδητή απαξίωση μέσα από την πενιχρή χρηματοδότηση που προβλέπει ο προϋπολογισμός, την άρνηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη συρρίκνωση του προσωπικού.

Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας στις δυνάμεις της εργασίας και της επιστήμης, εκτός από τις άμεσες δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής των εργαζομένων, αναδεικνύει και το μείζον θέμα της κατεύθυνσης που έχει η «οικονομία του μνημονίου». Αντί για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, επιλέγουν συνειδητά ένα μοντέλο ανάπτυξης που καταστρέφει το περιβάλλον και πριμοδοτεί τους σεΐχηδες, τον τζόγο, την ιδιωτική ασφάλιση, την ενίσχυση της κερδοσκοπίας των τραπεζών και την εν γένει ασυλία και ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου.

To Γραφείο Τύπου