Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/02/2003

Το Τμήμα ΜΜΕ και ΕΒΕ του ΣΥΝ καταγγέλει την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του προέδρου της "Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών"

Το τμήμα ΜΜΕ και ΕΒΕ του ΣΥΝ, καταγγέλλει την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Προέδρου της "Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών - Προαστίων και Περιχώρων", κ. Ανδρέα Χρήστου. Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Προέδρου της "Συντεχνίας", ήταν απρόκλητη και εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση έξω από το κατάστημα του, από άγνωστο (ή αγνώστους) την Κυριακή 9/2/03 και ώρα 3 το μεσημέρι. Είναι βάσιμες οι υποψίες ότι η επίθεση σε βάρος του Ανδρέα Χρήστου, συνδέεται με την συνδικαλιστική του δραστηριότητα, γιατί ως Πρόεδρος της "Συντεχνίας Αρτοποιών", είχε ανοίξει μέτωπο για φθηνό και υγιεινό ψωμί, εναντίον αλυσίδας αρτοποιών, πρατηρίων και σούπερ μάρκετς, που πουλούσαν ασυσκεύαστο ή κατεψυγμένο ψωμί και παραβίαζαν την αργία της Κυριακής, ενώ ταυτόχρονα είχε αποκαλύψει κυκλώματα στο χώρο των αρτοποιών που λυμαίνονται Προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ο ΣΥΝ απαιτεί την άμεση εξιχνίαση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Ανδρέα Χρήστου και την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Καλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει σε άμεσο έλεγχο της δράσης των οικονομικών συμφερόντων στο χώρο της αρτοποιίας, που βλάπτουν την υγεία των καταναλωτών, αλλά και το εισόδημα των πολιτών

Το Τμήμα ΜΜΕ και ΕΒΕ του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου