Ο οικισμός Ολυμπιακό Χωριό, στην περιοχή Λεκάνες Αχαρνών, κατοικείται σήμερα από 2.000 οικογένειες. Δυστυχώς όμως, 5 χρόνια μετά την παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται.
Ενώ το Ολυμπιακό Χωριό έχει διαστάσεις μιας πόλης όπως το Ναύπλιο, οι κάτοικοι ζούνε σε μια ημίπεριφραγμένη περιοχή, χωρίς υλοποίηση του σχεδιασμού για εμπορική ζώνη και επαγγελματικούς χώρους, με τα περισσότερα μικρομάγαζα στην οικιστική ζώνη κλειστά και χωρίς καμία πρόβλεψη σήμερα για τη στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον οι συγκοινωνίες από και προς τις γειτονικές συγκοινωνίες και το κέντρο της Αθήνας παραμένουν περιορισμένες.
Την ίδια στιγμή, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή (όπως για παράδειγμα αυτό που δόθηκε για ανταλλαγή στη Μονή Βατοπεδίου) μένουν κενά, ανεκμετάλλευτα και απαξιώνονται. Η διαμορφωμένη «Πράσινη ζώνη» έχει μαραθεί. Το ιστορικό Αδριάνειο Υδραγωγείο, σε κατάσταση εγκατάλειψης , πνίγεται από τα ξεραμένα χόρτα και τα απορρίμματα. Μια πόλη η οποία σχεδιάστηκε ως πρότυπο και θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα σύγχρονης οικιστικής οικολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, οδηγείται στο μαρασμό.
Δεδομένου ότι η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ τέθηκε σε εκκαθάριση με το 3833/2010 άρθρο 71 και οι αρμοδιότητες μεταβιβαστήκανε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ και ο ίδιος ο ΟΕΚ αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διακοπή των προγραμμάτων του (κατασκευαστικό ,επιδότηση δανείων ,επιδότηση ενοικίου)
Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί
· Στην αρμοδιότητα ποιου υπουργείου εντάσσεται πλέον ο ΟΕΚ, και το Ολυμπιακό Χωριό;
· Είναι μέσα στις προθέσεις της Κυβέρνησης η συντήρηση και η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και των κατοίκων;
· Ποιος είναι ο σχεδιασμός προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι;
Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτρης Παπαδημούλης