Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/11/2010

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τις ΔΕΚΟ και για τις σχετικές δηλώσεις του κυρίου Ρέππα

«Ο πλέον διαδεδομένος μύθος ότι "οι ΔΕΚΟ είναι πνιγμένες στα ελλείμματα" επανήλθε και πάλι από την κυβέρνηση στο προσκήνιο. Προκειμένου η κοινωνία να αποδεχτεί το φιλοτεχνημένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης τους, η κυβέρνηση χέρι- χέρι με την τρόικα προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν την αύξηση των τιμολογίων των παρεχομένων υπηρεσιών τους προς τους πολίτες (κυρίως των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών της Πρωτεύουσας) και να χτυπήσουν τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως των νεοπροσληφθέντων.

Το τελευταίο μάλιστα διάστημα, με βάση πλέον και τις κατευθύνσεις του νέου επικαιροποιημένου μνημονίου, η μυθολογία αυτή, παίρνει χαρακτηριστικά συμβολαίου εξόντωσης των δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει στο δημόσιο μετά το σαρωτικό κύμα ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -  ΝΔ, η οποία περνά μέσα από την συκοφάντησή τους και τη διαπόμπευση των εργαζομένων τους. Όλα αυτά μας θυμίζουν τα παλιά και πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία απ' το μακρινό, αλλά και πρόσφατο παρελθόν της κυβερνητικής προπαγάνδας. Χαρακτηριστικές εξάλλου είναι οι περιπτώσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ΟΛΠ και πρόσφατα του ΟΣΕ, οι οποίες αφού συκοφαντήθηκαν και απαξιώθηκαν στα μάτια της κοινής γνώμης, στη συνέχεια εκποιήθηκαν ή ετοιμάζονται να εκποιηθούν αντί πινακίου φακής σε ιδιωτικά συμφέροντα.

O ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των ΔΕΚΟ στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας και κοινής ωφελείας και διεκδικεί την ανάπτυξη τους και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών τους, με την απαλλαγή τους από τη σκουριά (κομματισμός, πελατειακή δικτύωση, υπερτιμημένες προμήθειες, υπερκοστολογημένα έργα), που τις φόρτωσαν οι πολιτικές του συναινετικού νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.»

To Γραφείο Τύπου