Skip to main content.
04/11/2010

Δημοτική κίνηση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Επίσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συζήτηση με εργαζόμενους και πολίτες

Δελτίο τύπου

Μέλη της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη επισκέφτηκαν σήμερα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συζήτησαν με εργαζόμενους και πολίτες.

 Αμέσως μετά την επίσκεψη και με αφορμή την εισήγηση της πολεοδομίας για το επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου των μαρμάρων Μόσχου ως σχολική στέγη ο υποψήφιος δήμαρχος Τ.Μηταφίδης δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της επιτροπής της πολεοδομίας για τον επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χατζή και Μ.Αλεξάνδρου ως σχολική στέγη, ώστε να απαλλοτριωθεί και να κατασκευαστεί νηπιαγωγείο, όπως επιθυμούν και οι κάτοικοι της περιοχής. Η απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο προς την εκκλησία και τον μητροπολίτη Άνθιμο που αρνείται να το παραχωρήσει  και ζητάει το υπέρογκο ποσό των 17εκ. ευρώ».

 Η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη και η περιφερειακή παράταξη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε, είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για τον επαναχαρακτηρισμό ως σχολική στέγη του οικοπέδου. Στο παρελθόν μέλη τωνδύο παρατάξεων είχαν παρέμβει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να δωθεί οριστική λύση στο ζήτημα και να λυθεί μια πάγια ανάγκη της γειτονιάς, όπου το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι πολύ έντονο.

Το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Τ.Μηταφίδης και μέλη της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη συναντήθηκαν με μέλη της Εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Μετά τη συνάντηση ο Τ. Μηταφίδης δήλωσε: «Συζητήθηκαν σήμερα ζητήματα ανάδειξης της κοινότητας ενόψει του Ιωβηλαίου της πόλης το 2012 και η πρόταση που έχουμε καταθέσει για δημιουργία μουσείου Κοινωνικής Ιστορίας. Επίσης ενημερώθηκα σχετικά με το ζήτημα της ανάκτησης των αρχείων της Εβραϊκής κοινότητας που διασώθηκε απ? το κόκκινο στρατό, κατά την κατάκτηση του Βερολίνου και πλέον βρίσκονται στη Μόσχα».