Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
01/05/2003

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσερχόμενος στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, δήλωσε:

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο απαιτούν ειρήνη, δουλειά, ευημερία και δημοκρατία.
Πάντα η Πρωτομαγιά θα συμβολίζει τον αγώνα για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, για την κοινωνική προστασία και για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης έτσι ώστε να μην γίνονται θύματα οι εργαζόμενοι των πιο αυταρχικών και ανάλγητων πολιτικών.

Η κυβερνητική πολιτική του κ. Σημίτη οφείλει να ακούσει τη φωνή των εργαζομένων, γιατί με τις επιλογές της μεγαλώνει τις ανισότητες και τις αδικίες, με τις επιλογές της αποδεικνύει ότι το μόνο που μπορεί να φτιάχνει είναι πυραμίδες εύκολης κερδοσκοπίας και νομοθετικά πλαίσια καταπιεστικά, εξουθενωτικά για τους εργαζόμενους.

Σήμερα στην Κύπρο οι εργαζόμενοι με την κοινή τους εκδήλωση δίνουν το παράδειγμα της αγωνιστικής αλληλεγγύης για μια ειρηνική συμβίωση των δύο κοινωνιών σε μία επανενωμένη Κύπρο, που θα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
Οι ΄Ελληνες εργαζόμενοι λέμε όχι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές, όχι στον απανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης, όχι σε όλους εκείνους οι οποίοι νομίζουν ότι, επειδή κυβερνούν, μπορούν να παριστάνουν ότι είναι ικανοί για όλα, φορτώνοντας τις ευθύνες τους στις πλάτες των εργαζομένων.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Γι' αυτά που αποκαλύπτονται για στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο βαθμό που ισχύουν βέβαια, τι έχετε να πείτε;

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο δημόσιος βίος της χώρας νοσεί. Κι όταν ο δημόσιος βίος της χώρας νοσεί, την ευθύνη την έχουν εκείνοι που κυβερνούν.

To Γραφείο Τύπου