Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας όπως αυτό είχε προσδιοριστεί και από τη διακομματική επιτροπή της βουλής ήδη από το 1993, η ελληνική πολιτεία θέσπισε κάποια έστω και ελλιπή μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων στη χώρα μας.
Σήμερα γίνεται φανερή η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το κόστος της κρίσης στις πλάτες αυτών που δεν έχουν καμία ευθύνη. Για το λόγο αυτό προχώρησε στα πλαίσια του Μνημονίου στην περικοπή των αποδοχών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.
Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες πλήττονται διπλά γιατί ενώ έχουν υποστεί μειώσεις τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα με τη μείωση των επιδομάτων, όπως όλων των εργαζομένων, αντιμετωπίζουν και την θέσπιση κριτηρίων του οικογενειακού εισοδήματος όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος για τρία και άνω τέκνα.
Επειδή μια τέτοια πολιτική είναι απαράδεκτη τη στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα όταν είναι να στηριχτούν οι λαϊκές οικογένειες λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα να βρίσκει διάφορους άμεσους ή έμμεσους τρόπους όταν είναι να στηριχθούν οι επιχειρηματίες του κεφαλαίου και οι τραπεζίτες που είναι αυτοί οι οποίοι έχουν προκαλέσει την κρίση
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Θα πάρει πίσω άμεσα τη διάταξη που θέτει εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση ενός κοινωνικού επιδόματος στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες λόγω του ότι τα μέλη τους είναι τουλάχιστον πέντε ατόμων και άνω έχουν ακόμη πιο αυξημένες ανάγκες στις παρούσες συνθήκες;
Οι ερωτώντες βουλευτές:
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Μιχάλης Κριτσωτάκης