Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2010

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, για την 90η επέτειο του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, για την 90η επέτειο του ΚΚΓ απέστειλε χαιρετισμό, το περιεχόμενο του οποίου ήταν το εξής:

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους  του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας σας στέλνω του θερμούς και αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς με την ευκαιρία της ενενηκοστής επετείου σας.

Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι σήμερα, το κόμμα σας δεν έπαψε να παλεύει στο πλευρό των εργαζομένων για την κατάκτηση, την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στην εκμετάλλευση και για τον σοσιαλιστική προοπτική. Έδωσε μεγάλες  αντιφασιστικές και αντιαποικιοκρατικές μάχες, για την ειρήνη και την δημοκρατία και την διεθνιστική αλληλεγγύη.

Το ΓΚΚ συνδέει το σοσιαλιστικό πρόταγμα με την ανάγκη σεβασμού της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προϋποθέσεις  απαραίτητες (sine qua non) για μια νέα κοινωνία, απαλλαγμένη από τις καπιταλιστικές βαρβαρότητες και ανταποκρινόμενες στις νέες προσδοκίες της κοινωνίας για ελευθερία δικαιοσύνη και συμμετοχή.

Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες της βαθιάς και πολυδιάστατης κρίσης του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού καπιταλιστικού συστήματος, αποτελεί μια σημαντική δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στο  ΚΕΑ, όπου ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία. Συνεισφέρει έτσι στην εξασφάλιση της αναγκαίας σύνδεσης του αγώνα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο των κομμουνιστικών και αριστερών δυνάμεων.

Το ΓΚΚ και ο ΣΥΝ συνδέονται με στενούς δεσμούς συνεργασίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Εργαζόμαστε από κοινού ώστε το ΚΕΑ, που οικοδομήσαμε  μαζί, σʼ αυτή την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, να το καταστήσουμε, μέσα από τις δράσεις του, τον ευρωπαϊκό δίαυλο  αγωνιστικών και εποικοδομητικών προσπαθειών μιας εναλλακτικής Ευρώπης.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Είμαστε δίπλα σας σε αυτόν τον ευγενή και σύνθετο στόχο. Οι νέες σας επιτυχίες στη Γαλλία θα είναι και δικές μας.