Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/01/2011

Δήλωση Δ. Στρατούλη για απόφαση Υπ. Εργασίας για συγκρότηση επιτροπής για πάγιες χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγαλοοφειλετές ασφαλιστικών ταμείων

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Εργασίας για συγκρότηση επιτροπής για πάγιες χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγαλοοφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, με την απόφασή του για την ενεργοποίηση ειδικής επιτροπής για τη ρύθμιση μεγάλων οφειλών κακοπληρωτών εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ουσιαστικά επιβραβεύει τους φοροφυγάδες δίνοντας το κακό παράδειγμα και στις άλλες επιχειρήσεις.

Οι νέες πάγιες χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγαλοοφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, σε συνδυασμό με τις απώλειες πόρων της κοινωνικής ασφάλισης από τη μεγάλη εισφοροδιαφυγή, τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, τη μείωση των μισθών και το κυβερνητικό σχέδιο για μείωση εισφορών κατά 25% στους «συνεπείς» εργοδότες, οδηγούν σε οικονομική κατάρρευση το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Μία τέτοια εξέλιξη δίνει στην κυβέρνηση και στην τρόικα το πρόσχημα για νέες περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων μέσα στο 2011 και για μετατροπή των συντάξεων σε απλά φιλοδωρήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρέφουν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και στέλνουν τους ασφαλισμένους ως ομήρους στην ιδιωτική ασφάλιση.

To Γραφείο Τύπου