Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. και ο Νίκος Καϊμάκης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της ΚΠΕ συναντήθηκαν με τη Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:
"Η Ελλάδα του 2003, η ισχυρή Ελλάδα κατά τον κ. Σημίτη, είναι η μόνη χώρα που δεν διαθέτει έναν εθνικό σχεδιασμό ενεργειακής πολιτικής. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης οδηγείται η ΔΕΗ στην αιχμαλωσία και την απαξίωση και η οικονομία με την κοινωνία στην διαρκή επιβάρυνση.
Μετά από τρία χρόνια από την λεγόμενη απελευθέρωση της αγοράς και την χρηματιστηριακή διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με την ΔΕΗ και την ενέργεια, για μιαν ακόμη φορά καλούνται οι έλληνες πολίτες και η ελληνική κοινωνία να πληρώσουν τις συνέπειες των αποσπασματικών και επιζήμιων κυβερνητικών χειρισμών. Στην ουσία μετά τρία χρόνια επενδυτικής απραξίας, εκείνο που προωθείται, με αυτό το επικίνδυνο και επιζήμιο νομοσχέδιο, είναι η κρατική επιδότηση σε ιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους διεκδικούν σοβαρούς τομείς συμφερόντων της ΔΕΗ, διεκδικούν φιλέτα της ΔΕΗ και ουσιαστικά πιέζουν την ΔΕΗ και την εξαναγκάζουν να πουλήσει συλλογικά αγαθά, να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία. Αυτή η πολιτική δεν είναι πολιτική σύγχρονη, δεν είναι πολιτική με κοινωνικές προτεραιότητες, δεν είναι πολιτική που διασφαλίζει την ενεργειακή πολιτική της χώρας, με προοπτική. Οδηγεί η κυβέρνηση τα πράγματα στην επιβάρυνση των καταναλωτών με την αύξηση των τελών και με αυτόν τον τρόπο δυσφημεί την ΔΕΗ, έναντι της κοινωνίας. Ταυτόχρονα οδηγεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας, έτσι, να τους εμπλέξει σε διαδικασίες, επιχειρηματολογίες και εντυπώσεις κοινωνικού αυτοματισμού. Ξεχνάει η κυβέρνηση αυτό που ξέρουμε όλοι. Ότι έχουμε επάρκεια και ποιότητα και σταθερότητα και συνέχεια στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ. Αντί λοιπόν να παίζει εκεί που δεν θα έπρεπε να παίζει η κυβέρνηση καλά θα κάνει να μην επιμείνει στις διατάξεις ενός νομοσχεδίου που ουσιαστικά μειώνει ακόμη περισσότερο την αξία της ΔΕΗ και ενισχύει ακόμη περισσότερο εκείνους που θέλουν να αποσπάσουν τμήματα της ΔΕΗ, για λόγους συμφερόντων. Αυτό δεν είναι ούτε υγιής λειτουργία της αγοράς ούτε πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού. Θα ήθελα να πω ότι με ευθύνη της η κυβέρνηση και στον τομέα της ενέργειας και στον τομέα της ΔΕΗ οδηγεί τα πράγματα σε οριακό σημείο και επικαλείται την δική της αποτυχία για να πληρώσουν τα σπασμένα οι έλληνες πολίτες, οι έλληνες εργαζόμενοι".
To Γραφείο Τύπου