Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος του ΣΥΝ με αφορμή τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα

Όπως έχουμε επισημάνει, εκτός από την κοινωνία και το περιβάλλον είναι θύμα της οικονομικής κρίσης. Οι δε εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αμφιλεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» είναι εδώ και καιρό κενό γράμμα.

 Διαβάζουμε σήμερα στον τύπο για την Fast track αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, την παρουσίαση των προτάσεων ξένου διάσημου αρχιτέκτονα και τους μεγαλοεπενδυτές από το Κατάρ, ενώ την ίδια στιγμή το αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος του ΕΜΠ και της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. με θέμα: «Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού», αγνοείται επιδεικτικά.

Η ίδια τακτική ακολουθείται από τον Πρωθυπουργό και σε άλλα παρόμοια θέματα, περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους παρά για ουσιαστικούς.  Τουλάχιστον, θα ήταν καλό για το περιβάλλον και τον τόπο, να χρησιμοποιήσει ο Πρωθυπουργός τα διάσημα ονόματα από το εξωτερικό, που καλούνται να μιλήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να πείσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δεχτούν τους επιπλέον περιορισμούς δόμησης στις περιοχές Natura, σαν ένα μικρό βήμα προς την βιώσιμη ανάπτυξη.   

Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος