Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/10/2003

Για τις εξελίξεις στον επαγγελματικό αθλητισμό

Τα προβλήματα του επαγγελματικού αθλητισμού παραμένουν. Η εξαγγελθείσα εξυγίανση παραμένει κενό γράμμα. Τα φαινόμενα της απαξίωσης, των άδειων κερκίδων, της βίας, της απομάκρυνσης των υγιών φιλάθλων εντείνονται.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εμφανίσθηκε ως προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων, ώστε να μπει τάξη στον επαγγελματικό αθλητισμό. Αν μάλιστα είχε λειτουργήσει με διαφάνεια, όπως ο Συνασπισμός εξακολουθεί να ζητά, η Ε.Ε.Α. θα ήταν πιο αποτελεσματική και δεν θα υπήρχαν αμφισβητήσεις για το αδιάβλητο του έργου της.

Σήμερα, το έργο της Ε.Ε.Α. έχει μπλοκαριστεί, υπονομεύεται η αξιοπιστία της από κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούν να την εμπλέξουν στις μικροκομματικές τους αντιθέσεις κι από την ατολμία της αθλητικής ηγεσίας να εφαρμόσει το νόμο.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι η Ε.Ε.Α. πρέπει να στηριχθεί, να θωρακισθεί νομικά και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, απρόσκοπτα, να φέρει σε πέρας το έργο της. Παράλληλα, υπάρχει ανάγκη αναδιαμόρφωσης του μοντέλου της αθλητικής δικαιοσύνης, και αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων των θεσμικών της οργάνων.

Ταυτόχρονα είναι ανάγκη, η Γ.Γ.Α. να ορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες των Συνδέσμων φιλάθλων, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

To Γραφείο Τύπου