Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/03/2011

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για την καθυστερημένη πρόσληψη ωρομισθίων γυμναστών στα ολοήμερα σχολεία, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να καλέσει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής ως ωρομισθίους, με τέσσερις ώρες εβδομαδιαία και αμοιβή εκατόν είκοσι ευρώ το μήνα, για την κάλυψη των κενών των ολοήμερων σχολείων. Η κοροϊδία είναι προφανής και δεν μπορεί να ταιριάξει ούτε η ρήση «κάλιο αργά παρά ποτέ».

Διότι, όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση στη προσπάθειά της να φανεί πιστή στις επιταγές του ΔΝΤ και του μνημονίου και να εξασφαλίσει πόρους από την περικοπή των δαπανών της δημόσιας παιδείας, διέλυσε τη φυσική αγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες:

1.    Δεν κάλυψε τα κενά καθηγητών φυσικής αγωγής όπως όφειλε, υποστηρίζοντας ψευδώς το αντίθετο

2.    Ανέθεσε τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία σε δασκάλους αποκλείοντας εκατοντάδες γυμναστές

3.    Διέλυσε τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης

4.    Κατάργησε τους σχολικούς αθλητικούς αγώνες

5.    Εκμηδένισε από τον προϋπολογισμό του 2011 κάθε δαπάνη για τον αθλητισμό στα σχολεία 

6.    Καταργεί – συγχωνεύει – υποβαθμίζει εκατοντάδες σχολικές μονάδες πανελλαδικά

Τώρα, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ καίγεται για την υλοποίηση των σχεδίων για το νέο σχολείο της «αγοράς», με τη λογική του «μικρότερου κόστους» και τη σταδιακή κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Η Υπουργός Παιδείας παρουσιάζοντας τον πολυδιαφημισμένο σχεδιασμό για τα ολοήμερα σχολεία, διανθισμένο με επικοινωνιακά συνθήματα, πασχίζει να πείσει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και άλλων ειδικοτήτων, έστω και πριν το Πάσχα. Αργά το θυμήθηκε.

Οι γυμναστές, οι γονείς και οι μαθητές ήδη έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τις ασκούμενες πολιτικές και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.  

Τμήμα Αθλητισμού