Η απόλυση 33 εργαζομένων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), έπειτα από απόφαση της διοίκησης του Σταδίου έχει οδηγήσει σε πλήρες οικονομικό και εργασιακό αδιέξοδο τους εν λόγω εργαζόμενους αλλά και έχει γεννήσει πλήθος ερωτημάτων. Οι 33 υπάλληλοι προσελήφθησαν στο ΣΕΦ με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με βάση την Προκήρυξη αριθμ. 1/1Μ/2007 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 56/29-03-2007 (Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Όμως στη συνέχεια - και αφού εργάζονταν ήδη κανονικά για 3 ολόκληρα χρόνια - το ΑΣΕΠ ζήτησε την αναθεώρηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης, επικαλούμενο παρατυπίες στη σύνταξή τους, που ήταν απόρροια ασαφειών στο κείμενο της Προκήρυξης.
Μʼ αυτό τον τρόπο οι 33 εργαζόμενοι, - έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια εργασίας και εν μέσω της παρούσας οικονομικής κρίσης - στις 13 Οκτωβρίου 2010, «πετάχτηκαν στο δρόμο», χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τόσο οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις όσο και το γεγονός ότι άφησαν προηγούμενες δουλειές τους για να αναλάβουν καθήκοντα στο ΣΕΦ.
Επιπλέον, στην θέση τους όχι απλά δεν προσελήφθησαν άλλοι εργαζόμενοι αλλά οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης του Σταδίου ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες, γεγονός που δικαιολογεί υπόνοιες ότι υπήρξε σκόπιμη μεθόδευση για τις απολύσεις .
Με βάση τα παραπάνω,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 33 εργαζόμενοι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ούτως ώστε οι όροι και οι διαδικασίες των προκηρύξεων και των προσλήψεων να γίνονται με τους πλέον σαφείς και αδιάβλητους τρόπους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;
Ο ερωτών βουλευτής
Δρίτσας Θοδωρής
Α' Πειραιά και Νησιών