Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/04/2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ, με το Σύλλογο Εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τη Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ υπεύθυνη για την Υγεία, Δ. Αδαμόπουλο, μέλος της ΚΠΕ και της Ε.Γ του τμήματος και το Φ. Χρυσικό, μέλος της Ε.Γ του τμήματος. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΕΟΦ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαλέμη Γιάννη, ενημέρωσε  τους εκπροσώπους του ΣΥΝ για το έργο το οποίο επιτελείται στον Οργανισμό , αλλά και τα σημαντικά προβλήματα από την υποστελέχωση του και την μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξή της στον ΕΟΦ και τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του δημόσιου παρεμβατικού του ρόλου στο φάρμακο. Με αναβάθμιση της στελέχωσής του και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του, ούτος ώστε ο ΕΟΦ να είναι σε θέση να ασκεί αποτελεσματική πολιτική με διαφανείς όρους, στον έλεγχο της ποιότητας, στον καθορισμό της τιμής του φαρμάκου και της ομαλής τροφοδότησης της αγοράς, χάριν της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος γενικότερα.

Για το ΣΥΝ, το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και δεν νοείται, η παραγωγή και διανομή του, να ρυθμίζεται με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Τμήμα Υγείας