Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/11/2003

Νέος τρομονόμος στο φόντο μιας διευρυμένης καταστολής. Να αποφυλακιστούν οι "7"!

Νέο αντιτρομοκρατικό νόμο εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με ταυτόχρονη προσπάθεια να διασκεδάσει τις τεράστιες ανησυχίες αλλά και καταγγελίες, για την συμφωνία που υπέγραψε, ως επικεφαλής Υπουργός κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., με τις ΗΠΑ περί έκδοσης ευρωπαίων, και άρα και ελλήνων πολιτών.

Η σκλήρυνση περαιτέρω των κατασταλτικών μηχανισμών είναι εμφανής νομοθετικά αλλά και στην πράξη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα έκφρασης κατασταλτικού πνεύματος από την κυβέρνηση, και νέων μεθόδων, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου και οι εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, ασφαλίτες με πολιτικά, μεταμφιεσμένοι στην πραγματικότητα σε νεόκοπους επαναστάτες διαδηλωτές, να κινούνται ανάμεσα στους «πραγματικούς» διαδηλωτές, που ήξεραν γιατί διαδήλωναν, ποιους τιμούσαν και γιατί θα αγωνίζονται και στο μέλλον.

Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στη συνεχιζόμενη προφυλάκιση των «7» συλληφθέντων στην Θεσ/νίκη, και την απόλυτη αναλγησία της κυβέρνησης και των μηχανισμών απέναντί τους.

Με αμφισβητούμενα στοιχεία, με κατασκευασμένα στοιχεία για κάποιους, με συνεχιζόμενη προφυλάκιση πέραν κάθε έννοιας δικαίου, χωρίς να έχει οριστεί καν ημερομηνία εκδίκασης και με τους περισσότερους σε παρατεταμένη απεργία πείνας, με τεράστιους κινδύνους για την υγεία τους, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει θέσει ζητήματα ελευθεριών στο απόσπασμα.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους και τον ορισμό ημερομηνίας της δίκης τους.

Τμήμα Δικαιωμάτων