Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2011

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΝ για την απεργία - «Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες!»

Με αφορμή την κινητοποίηση του κόσμου της Λάρισας την 1η ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του Συνασπισμού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Λάρισας, η πολυπληθέστερη τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, έδειξε ότι ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία, γυρίζουν την πλάτη τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που γίνονται ερήμην τους, δήθεν για το καλό τους, και διεκδικούν τη διατήρηση κεκτημένων κοινωνικών, εργασιακών και πολιτικών δικαιωμάτων δεκαετιών, κόντρα στη κυβερνητική ισοπεδωτική λογική.

Η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ χαιρετίζει τον αγώνα όλων των πολιτών της Λάρισας που ξεσηκώνονται, αντιδρούν και διεκδικούν μία άλλη προοπτική για τη ζωή και το μέλλον τους. Η χθεσινή λαϊκή εντολή και στη Λάρισα ήταν ξεκάθαρη: αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση.

Καλούμε τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους σε αγωνιστική ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση των μαζικών και δίκαιων αγώνων, μέχρι την τελική νίκη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο αγώνας αυτός δείχνει ξεκάθαρα ότι οι μέρες αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες».

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΝ Λάρισας