Σε τραγική οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει το Θεατρικό Μουσείο, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα κινδυνεύει με κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων, λόγω χρεών, που ανέρχονται συνολικά σε 400.000 ευρώ. Μεγάλο ποσό, ύψους 200.000 ευρώ χρωστά στο ΙΚΑ, ταυτόχρονα χρωστάει άλλα 200.000 ευρώ στην Εφορεία και σε ενοίκια ενώ οι 16 υπάλληλοί του είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες.
Πρόσφατα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προχώρησε στην καταβολή κρατικής επιχορήγησης συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ σε διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς. Στους φορείς αυτούς ωστόσο δεν συμπεριελήφθη το Θεατρικό μουσείο, για το οποίο η κρατική επιχορήγηση αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων. Το Θεατρικό Μουσείο με το πολύ πλούσιο αρχείο και την μεγάλη πολιτιστική προσφορά γιατί θεωρήθηκε λιγότερο σημαντικό από τους παραπάνω φορείς και αφέθηκε χωρίς οικονομική ενίσχυση;
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης για την οικονομική ενίσχυση του Θεατρικού Μουσείου, τονίζοντας ταυτόχρονα το πολύ καίριο θέμα της χρηματοδότησης των διαφόρων φορέων από το ΥΠΠΟΤ. Συγκεκριμένα ρωτά ο βουλευτής:
«Με ποια κριτήρια επιλέγεται ποιοι πολιτιστικοί φορείς θα επιδοτηθούν και πως καθορίζεται το ποσό της επιχορήγησης που λαμβάνει ο κάθε ένας φορέας; Πως είναι δυνατόν φορείς με μεγάλη πολιτιστική παρουσία, όπως το Θεατρικό Μουσείο να μένουν εκτός επιχορήγησης ή να παίρνουν πολύ μικρή επιχορήγηση;
Ποιος ακριβώς είναι ο κατάλογος των επιδοτούμενων οργανισμών, ΜΚΟ, μη κερδοσκοπικών σωματείων ή άλλων φορέων που επιχορηγούνται από το ΥΠΠΟΤ και τι χρηματοδοτήσεις έχουν λάβει τα τελευταία δύο χρόνια;»